Politika 29.01.2021.

Ilić: Stanivuković da prestane sa probosanskom retorikom

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić izjavio je Srni da bi osoba na poziciji gradonačelnika najvećeg grada i administrativnog centra Republike Srpske morala da zna da je takozvana “republika BiH” bila ratna tvorevina Alije Izetbegovića i sinonim za stradanje srpskog naroda u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za beogradsku televiziju K1 da priznaje “republiku BiH”, koja se sastoji od dva entiteta i da on to ne dovodi u pitanje, Ilić je rekao da je očigledno da gradonačelnik Stanivuković ne zna ono što znaju svi stanovnici Banjaluke i Republike Srpske, a to je da takozvana “republika BiH” ne postoji više od 25 godina i da je danas prisutna isključivo u unitarističkim maštarijama političkog Sarajeva koje priželjkuje ukidanje Republike Srpske.

“Nažalost, ovo nije prvi put da Stanivuković koketira sa probosanskim idejama i terminologijom. Podsjetiću na njegovu inicijativu, koju je javno prezentovao gostujući na jednoj televiziji u FBiH, da u Banjaluci napravi ‘park mira’ u kojem bi bila statua sa tri različita vojnika, od kojih je jedan upravo vojnik Alijine ‘republike BiH'”, istakao je Ilić.

On je naglasio da kao mlad čovjek, stanovnik Banjaluke i Republike Srpske, ali i kao predsjednik Skupštine grada Banjaluka osuđuje ovakve izjave i inicijative, bilo da je riječ o predumišljaju ili elementarnom neznanju.

“Pozivam gradonačelnika da prestane sa retorikom koju smo donedavno mogli da čujemo samo u Sarajevu, a nikako u Republici Srpskoj i njenom najvećem gradu”, poručio je Ilić.

Ilić sa Šulićem, Granulom i Antonićem o položaju mladih

Mladen Ilić se danas sastao sa potpredsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Denisom Šulićem i narodnim poslanicima, Marom Granulom i Momčilom Antonićem.

Tema sastanka bio je položaj mladih ljudi kako u Banjoj Luci, tako i u cijeloj Republici Srpskoj.

(Srna, E.M)

Oznake: Mladen Ilić