Politika 26.12.2022.

ILIĆ: Stanivuković nastavlja sa kontradikcijama, navodne prijave su farsa

ČITANJE: 2 minute

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić poručio je da su najave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića o podnošenju krivičnih prijava protiv neodgovornih rukovodilaca kontradiktorne, jer je i sam ranije najavljivao zapošljavanje sportista koji bi primali platu u izmišljenim odjeljenjima.

Ilić je rekao da se na ovaj način nastavlja sa farsom kada je riječ o navodnim krivičnim prijavama.

– To predstavlja kontinuitet krivičnih prijava koje do sada nisu doprinijele ničemu. Od početka mandata pa do danas bezbroj puta su bile pres konferencije ispred tužilaštva i sudova, a objektivno nikakvih konkretnih stvari tu nema – izjavio je Ilić.

On smatra da se nasuprot ovakvom reagovanju nalazi kvalitetna inicijativa predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića o provjeri učinka zaposlenih u javnim preduzećima.

Ilić je dodao da gradska administracija i pojedina preduzeća imaju identičan problem kada je riječ o njihovom funkcionisanju i radu zaposlenih.

– Stanivuković se treba pozabaviti lokalnim temama i problemima, pa tek onda da se bavi sa tim šta radi neko na republičkom nivou – istakao je Ilić za Srnu.

Prema njegovim riječima, ulaganja u sport i perspektivne sportiste u Banjaluci trebalo bi da budu veća, za šta trenutno postoji mogućnost, jer je gradski budžet rekordno visok.

Ilić je istakao da problemi u vezi sa ulaganjem u sport u Banjaluci datiraju duži niz godina, kao i da je ranija najava Stanivukovića o osnivanju “sportske jedinice” koja će zapošljavati najuspješnije profesionalne sportiste kako bi im bila osigurana primanja i dovoljno vremena za sport – nejasna, ali i pokazatelj dovoljnog nepoznavanja ove oblasti.

– U zavisnosti od sporta kojim se bave, perspektivni sportisti mogu imati profesionalne radne odnose u svojim klubovima. Na primjer, perspektivni sportisti iz fudbala koji igraju najviši nivo takmičenja u BiH moraju biti profesionalni igrači, odnosno prijavljeni su i funkcionišu kao da su u radnom odnosu. Zato ne vidim kako ideja Stanivukovića može zaživjeti – rekao je Ilić.

On je dodao da Banjaluka i Republika Srpska imaju mnogo perspektivnih sportista kojima se treba pomoći, ali u skladu sa načelima, zakonima i ulaganjima iz budžeta, a ne izmišljanjem odjeljenja.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković najavio je danas podnošenje krivičnih prijava protiv svih rukovodilaca koji su omogućili zarade onima sa kojima je potpisan ugovor, a koji ne dolaze na posao.

(Stna/SB)

Oznake: Mladen Ilić