Sport 04.08.2022.

IMA LI KANDIDATA? Pančev smatra da Zvezda treba da imenuje nove zvijezde

ČITANJE: 2 minute

Rajko Mitić, Dragoslav Šekularac, Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, Dragan Stojković Piksi… Nastavi niz, što bi rekli u kvizovima. A tačan odgovor bi bio – generacija iz Barija.

Pogađate, u pitanju su Zvezdine zvijezde, laskava titula koja je izgubila svoj izbor od 1990. godine, ne računajući naknadnu odluku rukovodsva kluba s Vladanom Lukićem na čelu da u Zvezdine zvijezde uvrsti i čitav tim iz Barija.

A da li Zvezda treba da dobije sedmu Zvezdinu zvijezdu, pa i osmu, devetu… Ima li kandidata da stanu na poster s Rajkom, Šekijem, Džajom, Pižonom, Piksijem i timom iz Barija? Odgovor ima Darko Pančev!

– Meni lično ne bi smetalo da Zvezda posle nas dobije nove zvijezde, čak bi po meni i trebalo da se nastavi niz. Što da ne, ta tradicija treba da se produži, pa da određeni igrači koji su u klubu, koji daju određeni ton uspjesima kluba, da budu proglašeni nekom Zvezdinom zvijezdom. Nek se ta tradicija produži, svima će biti lijepo, pa i ovim mlađim generacijama, jer oni nas nisu gledali, gledaju sad ove generacije i treba im ta vrsta stimulansa. Treba im pokloniti, tako reći, jednu njihovu zvijezdu – istakao je Darko Pančev za Sportal.

I mišljenje javnosti, po nekoj nedavnoj anketi, je takvo da bi Zvezda trebala da oživi izbor.

– Pravi je trenutak da se potegne to pitanje, jer eto recimo ova generacija je dugo na okupu, pet godina zaredom osvaja titulu, čak i duple krune, sad će po svemu sudeći i šesti put uzastopno biti prvak, pa su svake godine igrali grupnu fazu u Evropi, čak i Ligu šampiona, pa čak i nekoliko puta prezimili u Evropi. Sve govori da ovdje ima kandidata za Zvezdinu zvijezdu – u dahu je rekao Pančev.

I dok se potajno razmišlja, makar u zvezdaškim krugovima, o nastavku lijepe tradicije, nije tajna da se za ovo laskavo priznanje nameću Milan Borjan, al sa naknadnim izborom Dejana Stankovića, eventualno i Nemanje Vidića.

– Milan Borjan je činio čuda, otkad je u Zvezdi klub s njim osvaja titule. Kad se samo sjetim kakve golove je sve spasio u Evropi. Al slažem se i to da bi mogao da bude reizbor Zvezdine zvijezde, pa da i Deki dobije to priznanje. Znam, neko će reći nije odigrao dovoljno utakmica, ali vremena su drugačija. Nije isti fudbal sada, prije 15 ili 30 godina i onaj prije 50 i 70 godina. Ali, uspjesi kluba su podjednako značajni – jasan je Darko Pančev, koji će, eto, možda i probuditi razmišljanje o nastavku lijepe tradicije.

(N.S)