Region 17.05.2024.

IMA POVRIJEĐENIH: Sudar putničkog i teretnog voza u tunelu u Beogradu

ČITANJE: 2 minute

Dva voza sudarila su se danas oko 18:30 sati u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta. U udesu, prema nezvaničnim informacijama, dvije osobe su povrijeđene, ali ne teško, javlja RTS.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da u današnjem sudaru vozova u Beogradu nema poginulih, navodeći da su netačne tvrdnje pojdinih medija da je bilo žrtava.

– Najvažnije je da nema poginulih u sudaru vozova – rekao je Dačić novinarima.

Ministar Dačić, koji se na licu mesta nalazi sa ministrom Goranom Vesićem naglasio je da su vatrogasci odigrali najznačajniju uluogu u evakuaciji putnika, jer ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mjestu nesreće.

Ministar Vesić je rekao da će saobraćaj biti normalizovan sutra najkasnije u podne.

Prema prvim informacija, nezgoda se dogodila kod tzv. desnog banatskog kolosijeka između Pančevačkog mosta i stanice Beograd centar, kada su se sudarili putnički i teretni voz.

U Hitnoj pomoći je za Tanjug potvrđeno da je došlo do sudara i da su sve raspoložive ekipe poslate na teren, ali još uvijek nema preciznih informacija o broju povrijeđenih i njihovom stanju.

Kako, saznaje Tanjug, u 18.42 sata primljena je dojava da se u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, bliže izlazu ka Pančevačkom mostu, sudario teretni voz sa putničkim vozom.

Poslato je tehničko vozilo, dva navalna vozila, pokretno spremište i komandno vozilo sa 16 vatrogasaca iz VSЈ Zvezdara i jedno tehničko vozilo iz VSЈ Voždovac sa šest vatrogasaca.

Dolaskom na lice mjesta u 18.48 časova ustanovljeno je da se terentni voz sudario sa putničkim vozom u tunelu u dubini od 400 metara od ulaza u tunel kod Pančevačkog mosta.