Vijesti 18.12.2016.

Imate li slatkiš za djecu iz Dnevnog centra?

ČITANJE: 1 minuta

Kako bi djeci iz Dnevnog centra u Banjaluci uljepšali praznike, udruženje Nova generacija u saradnji sa Hiper Kortom organizuje akciju prikupljanja slatkiša za novogodišnje paketiće.

Građani svoj prilog mogu ostaviti u posebno označene korpe u Hiper Kortu preko puta parka Mladen Stojanović, koje će biti tamo od 19. do 26. decembra. Prikupljeni slatkiši će biti iskorišteni za pravljenje novogodišnjih paketića za djecu koja su korisnici Dnevnog centra u Banjaluci.

„Kod ovakvih akcija ne postoji donacija koja je mala i beznačajna, doslovno nam je važan svaki slatkiš koji prikupimo. Djeca koja dolaze u naš Dnevni centar potiču iz porodica slabijeg imovinskog stanja i svaki pokon ih obraduje“, kažu iz Nove generacije.

Tokom jednog mjeseca kroz Dnevni centar prođe od 30 do 50 djece, a ona su najčešće žrtve porodičnog nasilja i zanemarivanja, te djeca uključena u život i/ili rad na ulici. Dnevni centar postoji od 2011. godine i do sada je njegove usluge koristilo više od 700 djece i mladih. Oni dolaze na radionice, kako bi dobili savjetodavne usluge i pomoć pri učenju, ali i redovne obroke i čistu odjeću i obuću.

Sa korisnicima rade psiholozi i socijalni radnici, koji im obezbjeđuju i aktivnosti van centra, kao što su izleti, odlasci u bioskop i pozorište, te sportske aktivnosti. Rad dnevnog centra pomažu JU „Centar za socijalni rad“ Banjaluka i organizacija Save the Children International.

(banjaluka.net)