Sport 29.01.2019.

Imena najboljih sportista biće poznata 18. februara

ČITANJE: 1 minuta

Svečana manifestacija izbora najboljih sportista i sportskih organizacija sa područja grada biće održana 18. februara u sportskoj dvorani „Borik“, najavljeno je iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

– Na javni poziv ukupno je pristiglo 39 prijedloga u ukupno osam kategorija, koje su obuhvaćene izborom. Pored toga, Savjet za mlade i sport, na prijedlog žirija, može dodijeliti specijalne nagrade pojedincima ili sportskim organizacijama koji su ostvarili značajne rezultate, a koji nisu obuhvaćeni predviđenim kategorijama – rekao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

On je dodao da će najbolje sportiste birati stručni žiri, koji čine članovi Savjeta za mlade i sport, sportski novinari, sportski radnici i najbolji proglašeni sportisti u muškoj i ženskoj konkurenciji u 2017. godini.

Prema njegovim riječima, najbolji sportisti će biti birani u pojedinačnoj i ekipnoj muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji, zatim najtalentovaniji sportisti u obje konkurencije, te najbolji takmičari u sportovima za lica sa invaliditetom. Ovaj izbor, takođe, podrazumijeva izbor najbolje sportske manifestacije.

Stručni žiri će pristigle prijedloge razmotriti na sjednici, najavljenoj za 5. februar.