Vijesti 26.10.2018.

IMENOVANJE Studentski centar “Nikola Tesla” ima novog direktora

ČITANJE: 1 minuta

Vlada RS juče je Dragoslava Topića imenovala za direktora Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka.

Iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS rekli su da je Zoran Babić razriješen sa ove dužnosti, koju je obavljao od 2013. godine,  jer je prešao na novo radno mjesto, u Ministarstvo finansija RS, na poziciju pomoćnika ministra.

Topić je bio ministar rada, zdravstva, socijalne zaštite i izbjeglih u Livanjskom kantonu, a trenutno je na poziciji savjetnika generalnog direktora “Lutrije RS”.

Iako su se u Studentskom centru dešavale razne kadrovske promjene, studente više muči to što se još nisu počeli useljavati u drugi paviljon iako je završena njegova rekonstrukcija.

Kako je Babić, dojučerašnji direktor Studentskog centra, rekao, jedini razlog zbog kojeg se studenti još nisu uselili je taj što nije urađen tehnički prijem objekta.

“Nisam želio da se rizikuje bilo čiji život, jer šta da se desi neka nesreća, a nije sve urađeno kako treba”, kazao  je Babić za “Nezavisne”.

Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata SC “Nikola Tesla”, rekao je za “Nezavisne” da, ako i ne bude izvršen tehnički prijem do ponedjeljka, drugi paviljon ima dovoljno namještenih soba za novoupisane studente.

“Mi ćemo izvršiti pritisak na Upravu doma da od ponedjeljka definitivno počne useljavanje”, kategoričan je Karlica. Nada se da će se u narednom periodu i studenti koji trenutno borave u trećem i četvrtom paviljonu vraćati u drugi paviljon gdje su i prije stanovali.

(Nezavisne)