Sport 11.07.2016.

Incel vicešampion turnira “Banjaluka 2016”

ČITANJE: 1 minuta

Vaterpolo veterani banjalučkog Incela poraženi su u finalu Drugog međunarodnog turnira “Banjaluka 2016” od Jadrana iz Herceg Novog (7:2). Treće mjesto pripalo ekipi Beograd – Partizan.

Finalnim utakmicama na bazenu Velnes centra Fortuna završen je Drugi međunarodni vaterpolo turnir za veterane “Banjaluka 2016”, kojim je počela 63. po redu manifestacija “Ljeto na Vrbasu”.

Banjalučki Incel je i pored dobre igre i velikog zalaganja u finalu morao predati pobjednički pehar odličnoj ekipi Jadrana koja je slavila rezultatom 7:2, dok je u borbi za treće mjesto ekipa Beograd-Partizan nadmoćno je trijumfovala nad razigranom Marsonijom rezultatom 16:7.

„Dali smo maksimum kako bi nadigrali Jadran i Banjalučanima priredili radost osvajanja turnira, imali smo i najboljeg golmana turnira u svojim redovima, ali ekipa Jadran Veterana je pružila odličnu partiju i zasluženo trijumfovala“, rekli su vaterpolisti Incela.

Nakon završetka turnira dodijeljene su pehari za tri prvoplasirane ekipe i nagrade za učesnike turnira.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Lučić iz Jadran Veterana a titula najboljeg golmana turnira zasluženo je pripala Mihailu Joviću iz Incela.

„Turnir je u potpnosti ispunio svoj cilj, gledaoci su uživali u zanimljivim utakmicama i mastorijama veterana od koji su neki zašli u sedmu deceniju. Gosti su oduševljeni organizacijom turnira i Banjalukom. Ispunili smo i zadatak promovisanja vaterpola i bavljenja sportom u srednjem dobu. Pred nama su pripreme za učešće na turnirima koji su programu kluba za 2016. godinu, tako da nam već u avgustu predstoji učešće na turniru u Guči koji predstavlja posebnu atrakciju Sabora“, dodali su banjalučki vaterpolisti.

(mondo.ba)