Region 28.09.2022.

INCIDENT: Djevojka verbalno napala Vučićevića ispred Informera, on tvrdi da je i fizički (VIDEO)

ČITANJE: 2 minute

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan Vučićević danas je verbalno napadnut na ulasku u redakciju. “Govno jedno, kako, bre, smeš”, poručila mu je devojka koja ga je sačekala i pokušala da ga šutne na ulasku u redakciju kod Čumićevog sokačeta.

„Ja sam u besu pokušala da ga šutnem, ali ga nisam ni dotakla. Sada spinuje i priča da mu je povređen vrat, to je budalaština“, rekla je demonstrankinja Vladica Čulić za Nova.rs.

Feministički pokret „Ženska solidarnost“ protestovao je ispred redakcije „Informera“ zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem koji je nedavno pušten na slobodu.

Zgrada na Terazijama, u kojoj je smeštena redakcija Informera, bila je zasuta jajima, u znak protesta. Feminiskinje su skoro dva sata protestovale ispred Informera, a neke od poruka i transparenata bili su : „Hoćemo sigurnost, ne strah“ i „Ako je baba trpela, ako je mama trpela, mi nećemo!“

Nakon što je glavni i odgovorni urednik lista “Informer” pokušao da izbegne protest ispred te redakcije danas – a zbog objavljivanja skandaloznog intervjua sa serijskim silovateljem – i da neometano uđe na drugi ulaz redakcije, jedna demonstrantkinja mu je prišla i glasno uzviknula: “Kako smeš?!” Reč je o Vladici Čulić, koja za Nova.rs opisuje kako se ceo incident odigrao.

Vladica na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama može da se vidi kako juri za Draganom J. Vučićevićem, glavnim i odgovornim urednikom Informera, i pokušava da ga šutne. U razgovoru za Nova.rs, ona kaže da je njena reakcija došla „prirodno, iz revolta i besa“.

„Nas nekoliko drugarica je sedelo u kafiću i pilo kafu. Onda je on pokušao da prođe i uđe u svoju redakciju. Bila sam besna i frustrirana i to je bila moja prirodna reakcija. Polila sam ga čašom vode i pitala kako to može da radi, kako ga nije sramota“, rekla je Vladica za Nova.rs.

„On je nastavio da ide, a ja sam u besu pokušala da ga šutnem, ali ga nisam ni dotakla. Sada spinuje i priča da mu je povređen vrat, to je budalaština“, rekla je dodatno Vladica.

Intervju sa silovateljem povratnikom predstavlja presedan u srpskom novinarstvu.

Sociološkinja Jelena Riznić iz Ženske solidarnosti ocenila je ovaj intervju kao „potpuno novi nivo zla i nepoštovanja žena“.

„Ne postoji adekvatniji komentar osim da se desilo nedopustivo, da je dat prostor nasilniku, da su time retraumatizovane žene koje su preživele njegovo nasilje, ali ne samo one, već i sve žene koje su doživele neki oblik seksualnog nasilja. Ujedno je poslata i poruka da nijedna žena nije važna, da naši životi i naša bezbednost nisu važni i da je jedina relevantno to koliko će klikova doneti određeni sadržaj“, izjavila je Riznić za portal Nova.rs.

Ispred redakcije „Informer“ danas je organizovan veliki protest.

(SB)

Oznake: Informer, protest