Politika 09.09.2018.

INCIDENT IZMEĐU DODIKA I STANIVUKOVIĆA Dodik: Nikog nisam napao, Stanivuković: Ne osjećam se bezbjedno (video)

ČITANJE: 3 minute

Draško Stanivuković, član PDP i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS objavio je danas na svojoj facebook stranici da ga je u Čelincu napao predsjednik RS Milorad Dodik, da ga je udario i izbio telefon iz ruke. Stanivuković je držeći u ruci kamen za koji tvrdi da je došao položiti kao kamen temeljac za novi most u tom gradu.

Stanivuković je rekao da je on slobodan čovjek i da ga je napalo obezbjeđenje predsjednika i premijerke RS.

S druge strane, RTRS je objavio da je u Čelincu pokušan napad na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijerku Željku Cvijanović.

U Čelincu je tokom postavljanja kamena temeljca za novi most na rijeci Vrbanji, nekoliko lica okupljenih oko odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka Draška Stanivukovića krenulo sa kamenjem u ruci prema predsjedniku i premijerki Srpske, nakon čega je reagovalo obezbjeđenje.

❌ УДАРИО МЕ ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!!Његови ме људи и послушници УДАРИЛИ!!!!Дијелите даље да видити СРАМОТУ СРПСКЕ!!!

Gepostet von Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković am Sonntag, 9. September 2018

 

Dodik nikog nisam napao nemam namjeru da se izvinjavam

Nakon današnjeg incidenta u Čelincu prilikom postavljanja kamena temeljca za novi most u ovom gradu, javnosti se obratio Milorad Dodik, predsjednik RS na vanrednoj konferenciji za medije na kojoj je izjavio da nikakvog incidenta nije bilo, osim što je neko poslao djecu sa kamenjem da izazovu nerede.

“Nisam nikoga udario, nisam nikoga ni dirnuo”, rekao je Dodik i doado da je to izbor Mladena Ivanića i PDP-a za kampanju.

“Ta djeca su došla sa punim torbama kamenja i zato su privedeni na razgovor u policiju. Stanivuković laže da ga je neko udario, to je scenario kojim neko pokušava da iscenira nerede, naglasio je Dodik.

Gepostet von Atv Banja Luka am Sonntag, 9. September 2018

“Mi smo došli da položimo kamen temeljac za novi most i održimo predizborni miting ovdje u Čelincu, na koji su naravno svi dobrodošli i svi mogu da prisustvuju, ali niko ne smije da ga ometa na ovakav način”, naglasio je Dodik. Kako je naveo, sramno je da se ne vjeruje institucijama, da se vjeruje samo jednoj strani koja hoće da pokaže kako SNSD ide po RS da se obračunava sa neistomišljenicima.

“Pozivam sve na fer kampanju”, rekao je Dodik i dodao da nema potrebu da se izvinjava i pravda jer ništa nije ni učinio.

 

Stanivuković: Ne osjećam se bezbjedno

Draško Stanivuković, član PDP i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS, nakon današnjeg incidenta u Čelincu, održao je konferenciju za novinare na kojoj su prisustvovali i Mladen Ivanić, počasni član PDP-a i Borislav Borenović, predsjednik PDP.

“Prvi put se osjećam ugroženim, nikoga nisam uvrijedio, imam pravo da budem tu kao i svaki drugi građanin”, izjavio je Stanivuković.

 

“Vi znate da se moj rad bazira na performansima i ukazujem na nepravilnosti društva. Najavio sam da ću doći na presijecanje vrpce i udarim kamen temeljac jer je to i moj novac. Pažljivo sam slušao govor i čekao da se govor završi da i ja postavim kamen i presiječem vrpcu, a uz mene su bila dva prijatelja koji su uhapšeni, objasnio je Stanivuković.

“Predsjednik mi je prišao, povio glavu i rekao pogrešne riječi, vidio telefon, udario u telefon i po ramenu. Onda su me počeli vrijeđati u obezbjeđenju i njegov šef obezbjeđenja mi je opsovao majku”, riječi su kojima je Stanivuković opisao incident.

(Nezavisne, foto:Ilustracija)