Politika 19.12.2015.

Incident na sjednici Mjesnog odbora SNSD-a u Borkovićima

ČITANJE: 3 minute
snsd borkovici
Sjednica Mjesnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Mjesnoj zajednici Borkovići u četvrtak naveče pretvorila se u obračun predsjednika i pretendenta za tu funkciju.

Odbornik u Skupštini grada i prvi čovjek Mjesnog odbora Dušan Čajić tvrdi da ga je Dragan Kremenović zvani Puger pretukao kako bi preuzeo njegovu funkciju. S druge strane, Kremenović tvrdi da nije bilo tuče, kao i da je Čajić smijenjen!

– Udario me je tri puta u potiljak, za šta imam i adekvatnu medicinsku dokumentaciju. Bio je ljut jer nije uspio da me smijeni. Kremenović već duže vrijeme na razne načine pokušava da me skloni – priča Čajić.

Naveo je da se s ciljem utvrđivanja stanja u ovom mjesnom odboru uključio i Gradski odbor SNSD-a, koji je u četvrtak i sazvao tu sjednicu.

– Tokom rasprave Kremenović je pokušao da me diskredituje, ali sam imao argumente i dokaze protiv njegovih tvrdnji. Kad je vidio da ne može da me smijeni, nasrnuo je na mene – objasnio je Čajić.

Dodao je da je dobio udarce u glavu od kojih je na trenutak izgubio svijest.

– Prijavio sam slučaj policiji, koja je uzela izjavu, a uputiću i zvaničan dopis Gradskom odboru SNSD-a u kojem ću tražiti da isključe Kremenovića iz stranke – dodao je Čajić.

Kremenović je u petak tvrdio da je Čajić smijenjen i da posjeduje dokument koji to dokazuje, te da je on novoizabrani predsjednik Mjesnog odbora SNSD-a Borkovići.

– Kada smo ga jednoglasno smijenili, on je počeo da viče na nas i da nas psuje. To je prelilo čašu jer je bilo teško slušati takve uvrede – rekao je Kremenović.

Tvrdi da ga nije istukao.

– Čajića sam samo pogurao kod vrata nakon što je on svim prisutnima opsovao djecu. O kakvim povredama on priča, gdje su mu tragovi, modrice… – naglasio je Kremenović.

Član Mjesnog odbora Dragan Đurić, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da nije bilo tuče.

– Došlo je do galame i naguravanja. Radenko Milošević i ja smo ih razdvojili. Na ranije održanom sastanku bili smo se dogovorili da smijenimo Čajića i da Kremenović bude predsjednik Mjesnog odbora, ali je Čajić bio nezadovoljan tom odlukom. Sada više ni ja nisam siguran ko je od njih dvojice predsjednik Mjesnog odbora – kazao je Đurić.

Niko iz rukovodstvo Gradskog odbora SNSD-a u petak se nije javljao na telefonske pozive “Glasa Srpske” kako bi progovorili o incidentu i ko je na čelu Mjesnog odbora SNSD-a Borkovići.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka (CJB) rekli su da je Policijskoj stanici Lauš u četvrtak naveče u 19.25 časova prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u Borkovićima, te da je u prijavi navedeno da je jedno lice fizički nasrnulo na drugo, nanijevši mu povrede u predjelu glave.

– Policija je nakon prijave pristupila utvrđivanju činjeničnog stanja – kazali su iz CJB Banjaluka.

(Glas Srpske)