Vijesti 15.01.2016.

Incko: Predstavnici Dodikovog SNSD-a mi prijete smrću

ČITANJE: 2 minute
incko
Kancelarija visokog predstavnika u BiH optužila je pristalice stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika da mu navodno prijete smrću.

OHR je saopštio da je Valentina Incka i mišljenja da SNSD-u odgovara da primjeni taktiku preusmjeravanja frustracija građana nezadovoljnih trenutnom ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj s organa vlasti predvođenih SNSD-om na njega lično, ali u tome, kako se navodi, neće uspjeti.

Tvrdi se, naime, da je na adresu Kancelarije stigao veliki broj razglednica s logom Dodikovog SNSD na čijim prednjim stranama je Incko poziva da napusti BiH, te da neke od tih razlogednica izražavaju političke stavove građana, ali da i i onih koje sadrže uvredljive tekstove, pa “čak i prijetnje smrću”.

Incko, navodi se, smatra da svako ima pravo na svoje mišljenje te da će on to pravo braniti čak i onda kada su izjave upućene protiv njega lično.

-Nažalost, neke razglednice sadrže uvredljiv tekst, pa čak i prijetnje smrću – tvrde iz OHR-a uz napomenu da su takve prijetnje krivično djelo i da će razglednice takvog sadržaja biti predate nadležnim organima.

-Jasno nam je da je poštarina za sve ove razglednice unaprijed plaćena i pretpostavljamo da je poštarinu platio SNSD, a to postavlja pitanje o ulozi stranke u upućivanju prijetnji smrću- navodi se u saopštenju.

-Građani u RS-u su itekako svjesni ko je odgovoran za situaciju u ovom entitetu nakon 10-godišnje vladavine SNSD-a- naveo je visoki predstavnik i dodao da u RS-u ima više od 135.000 nezaposlenih i hiljade porodica koje žive u siromaštvu.

Kazao je i da je “SNSD pokazao kako nema osjećaj za stvarnost s kojom se suočavaju obični građani RS-a kada je odlučio da potroši sredstva na jeftine trikove kao što je ovaj”.

Umjesto toga, dodao je, te novce trebao je iskoristiti kako bi pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija.

-Budući da je upravo počela nova godina, mislim da bi bilo bolje da umjesto mržnje širimo saradnju i ljubav- rekao je Incko, prenijela je Fena.

(B92)