Sport 26.02.2016.

Infantino novi predsjednik FIFA!

ČITANJE: 1 minuta
infantino
Švajcarac Đani Infantino izabran je za novog predsjednika Svjetske fudbalske federacije pošto je u drugoj rundi glasanja dobio više od 50 odsto glasova.

Infantino je u drugoj rundi dobio 115 od 207 glasova, a pratio ga je šeik Salman bin Ibrahim el Kalifa sa 88. Na taj način, Infantino će obavljati funkciju prvog čovjeka svjetskog fudbala u periodu od 2016. do 2019. godine.

-Vratićemo ugled FIFA, svi treba da budemo ponosni na posao koji ćemo odraditi – rekao je Infantino u svom prvom obraćanju. Infantino je na čelu FIFA nasljedio Sepa Blatera, koji je najavio odlazak sa te funkcije samo tri dana pošto je izborio peti mandat.

Blater je prije nekoliko mjeseci suspendovan na osam godina, da bi mu prije nekoliko dana suspenzija smanjena na šest godina. U prvom krugu glasanja nijedan od kandidata nije dobio dvotrećinsku većinu.

Infantino je u prvom krugu dobio 88 glasova, tri više od šeika Salmana bin Ibrahim el Kalife. Prin Ali bin el Husein dobio je 27 glasova, a Žerom Šampanj sedam glasova.

(NN)