Biznis 26.12.2018.

Info dan o mogućnostima zapošljavanja lica sa invaliditetom

ČITANJE: 1 minuta

Gradska razvojna agencija Banja Luka i Udruženje mladih sa invaliditetom „Infopart“  pozivaju sve zainteresovane građane na info dan  o mogućnostima zapošljavanja invalida, te pogodnostima koje zapošljavanje pruža, u skladu za važećim Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

– Cilj nam je da informišemo privrednike o važećem zakonu koji podržava zapošljavanje lica sa invaliditetom, gdje Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida nudi niz pogodnosti i olakšica za poslodavce. Iskoristićemo priliku i da prisutne upoznamo sa detaljima javnog poziva poslodavcima, invalidima i organizacijama invalidsnih lica za subvencije za zapošljavanje, samozapošljavanje i ekonomsku podršku invalida u 2019. godini, koji je nedavno objavilo Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS – kažu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

Info dan će biti održan u četvrtak, 27. decembra ove godine, sa početkom u 11.00 časova, u prostorijama Gradske razvojne agencije (Ulica Josifa Pančića broj 8).

Zainteresovani svoje učešće mogu potvrditi na adresu elektronske pošte [email protected], ili  putem telefona broj 051/433-460.