Vijesti 19.02.2019.

Info dan o predstojećem javnom pozivu za udruženja građana

ČITANJE: 1 minuta

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku poziva udruženja građana sa područja grada Banje Luke da u ponedjeljak, 25. februara učestvuju na info danu kako bi se upoznali sa prioritetnim oblastima (ciljevima) za predstojeći Javni poziv za sufinansiranje projekata udruženja građana u 2019. godini. Info dan će biti održan u Domu omladine, s početkom u 12 časova.

Kako su istakli iz resornog odjeljenja, predložene prioritetne oblasti, koje će biti predmet info dana su: unapređenje položaja lica sa invaliditetom; unapređenje brige o licima treće životne dobi; ekonomsko osnaživanje žena; vannastavni programi po principu „pametnog obrazovanja“ za djecu iz porodica u socijalnom riziku (materijalna deprivacija, višečlane porodice i dr.); podrška programima brige o porodici, djeci u riziku od društveno neprihvatljivog ponašanja i zaštite prava djece u kontaktu sa zakonom; promocija hraniteljstva i podrška promociji razvoja društvenog/socijalnog preduzetništva.

-Cilj sastanka je konsultacija sa udruženjima građana u vezi sa definisanjem prioritetnih oblasti, koje će biti dio predstojećeg javnog poziva, a koji su u skladu sa razvojnim ciljevima Grada iz oblasti koje su u nadležnosti Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku – zaključili su iz resornog odjeljenja.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti putem telefona broj: 051/244-444, lokal 718 ili u kancelariji 26.