Vijesti 15.02.2016.

Info-dan o programu “Evropa za građane”

ČITANJE: 1 minuta
info dan
Gradska razvojna agencija u saradnji sa Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Ministarstvom pravde BiH, organizovala je u Domu omladine info-dan o programu „Evropa za građane“.

Sedamdesetak učesnika, potencijalnih aplikanata, upoznalo se sa uslovima koje moraju ispuniti kako bi mogli kandidovati projekte, kao i koje teme i vrste aktivnosti su prihvatljive za finansiranje.

– Osnovni uslov je da kandidat ima partnera u jednoj od zemalja EU ili zemalja koje su članice programa, kao i da ima projektnu ideju koja odgovara ciljevima i karakteristikama programa. Iznos koji se može dobiti po projektu je od 1.000 do 150.000 evra – kazali su novinarima iz Ministarstva pravde BiH.

Iz Gradske razvojne agencije ističu da opštim informacija žele da pruže tehničku pomoć aplikantima sa teritorije Banjaluke, a sprovešće i seminar za pisanje projektnih prijedloga.

– Nudimo se kao partner u pisanju projektnih prijedloga. Zainteresovani mogu da nam se obrate i informišu o svemu što ih zanima – kažu iz Gradske razvojne agencije.

Podsjećaju da je BiH u novembru prošle godine potpisala Sporazum o učestvovanju u programu „Evropa za građane“ za period 2014-2020. godina. Potpisivanjem navedenog sporazuma predstavnici lokalnih vlasti, udruženja građana, fondacija i obrazovnih institucija u BiH stiču pravo da učestvuju u javnim pozivima u okviru ovog programa Evropske unije.

Ukupan budžet programa, za period 2014-2020. godina, iznosi 185,4 miliona evra.

(Banjaluka.rs.ba)