Vijesti 04.04.2018.

INFO DAN Šta je dobar projekat za „Evropsku prestonicu kulture“

ČITANJE: 1 minuta

Tim za pripremu aplikacije „Banja Luka 2024“ – grad kandidat, organizovaće sutra, 5. aprila, sa početkom u 19 časova, u Domu omladine – info dan na temu: Šta je dobar projekat za „Evropsku prestonicu kulture“.

Tokom info dana, govoriće se o načinu pripreme projektne ideje, principima i alatima kojima bi se trebalo služiti prilikom pripreme ideje, o primjerima dobre i loše prakse, kao i o samom dizajnu.

„Cilj ovog događaja je da se upoznamo sa mogućim temama i idejama koje se u okviru projekta ‘Evropska prestonica kulture’ preispituju, ali i sa primjerima dobre, odnosno loše prakse, koje će vam ovdje biti predstavljene. Razgovaraće se o tipovima projekata, principima na kojima bi se trebali zasnivati i alatima koji bi se trebali primjenjivati, te će se govoriti i o okvirnim smjernicama za pripremu projektnih ideja kojima će se moći aplicirati na konkurs, koji će biti raspisan 23. aprila“, saopštili su iz Tima.

Ovom događaju mogu prisustvovati svi zainteresovani.

“Ukoliko ste zainteresovani da, kao autori, svojim idejama postanete dio „Evropske prestonice kulture“ i da se uključite u aplikacionu knjigu projekata (tzv. BidBook) dođite da čujete informacije iz prve ruke”, poručili su iz Tima.