Vijesti 09.09.2018.

INICIJATIVA IZ NOVE VAROŠI Ravnogorskoj ulici dati ime Ulica Marijan Beneš

ČITANJE: 1 minuta

Savjet mjesne zajednice Nova Varoš uputio je dopis Gradskoj upravi sa inicijativom da se Ravnogorska ulica primenuje u Ulicu Marijana Beneša, proslavljenog boksera koji je preminuo ove sedmice. 

Beneš je, kako kažu, najljepše dane svog života proveo upravo u ovoj ulici i vjeruju da će njihov prijedlog podržati nadležne institucije, a zatražili su i da se u naselju izgradi Park Marijana Beneša.

Uzimajuću u obzir da je dana 04.09.2018.godine preminuo proslavljeni jugoslovenski bokser, amaterski i profesionalni…

Gepostet von Mjesna zajednica Nova Varoš am Sonntag, 9. September 2018

 

– Uzimajući u obzir da je naš Marijan Beneš veći dio svog banjalučkog života proveo nastanjen u našem naselju, Ulici A.G. Matoša, a sada Ravnogorskoj ulici, Gradskoj upravi upućen je dopis da se zahtjev ovog Savjeta iz 2017. godine, za izgradnju Parka Marijan Beneš u periodu 2018-2020.godina, sada realizuje bar u smislu da se zahtjevom predviđena površina obrazuje i označi kao Park Marijana Beneša. Pored traženog parka, u kojem je predviđeno postavljanje biste našeg Marijana, data je i inicijativa za promjenu naziva Ravnogorske ulice u Ulicu Marijana Beneša – naveli su iz Savjeta MZ Nova Varoš, na zvaničnom fejsbuk profilu.

Jedan od najboljih evropskih boksera svih vremena preminuo je u Banjaluci, u 68. godini. Beneš je u karijeri je imao 299 mečeva, a 272 je završio pobjedom. Bio je evropski šampion, a tu titulu je odbranio  četiri puta.

(Srpskainfo)