Sport 27.02.2021.

INICIJATIVA OLYMPA: Gradski olimpijski bazen da se preimenuje u SC “Branko Mićin”

ČITANJE: 2 minute

Plivački klub „Olymp“ iz Banjaluke podnio je i zvanično inicijativu za promjenu imena Gradskog olimpijskog bazena u Sportski centar „Branko Mićin“.

Inicijativa je dostavljena u Kabinet gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i saznajemo da je dočekana sa oduševljenjem, piše Srpskainfo.

Miodrag Čeko, sportski direktor PK „Olymp“, izjavio je za Srpskainfo da je pokojni Branko Mićin bio sinonim za plivački sport u Banjaluci.

– Ovo je samo jedan mali znak zahvalnosti za sve ono što je čika Mićin učinio za plivanje u ovom gradu i za nas sve. Na sjednici upravnog odbora Plivačkog kluba „Olymp“ donijeli smo jednoglasnu odluku da i zvanično podnesemo inicijativu za promenu imena GOB-a, a Branko Mićin je zaslužio da mu se barem na ovaj način odužimo- objasnio je Čeko.

Branko Mićin preminuo je u septembru prošle godine u Banjaluci. Čika Branko je poznat većini Banjalučana kao najstariji član plivačkog sporta u ovome gradu i čovek koji je na desetine hiljada Banjalučana naučio plivati na starom, dobrom “Incelovom” bazenu.

Mićin je jednom rečju zaslužan i zašto se plivanje nije u potpunosti ugasilo tokom ratnog perioda u BiH, odnosno Republici Srpskoj. Čika Branko je za sebe govorio da je Banjalučanin i to od 1955. godine, kada je došao u ovaj grad i zaposlio se u Srednjoj vojnoj školi u kojoj je učio neplivače.

FOTO:

Uskoro će se Mićin prema vlastitom priznanju zaljubiti i tako ostati u Banjaluci.

Inicijativa za promjenu imena Gradskog olimpijskog bazena u Sportski centar Branko Mićin bio bi pravi potez nadležnih i jedan vid zahvalnosti prema svemu onome što je čika Branko pružio ovom gradu i Banjalučanima koji žive i koji su živeli u njemu.

Miting u čast Mićina

Na banjalučkom GOB-u proteklog vikenda održan je i prvi memorijalni miting u čast pokojnog Branka Mićina. Miting je nosio puni naziv „Mladost kup 2021- Memorijal Branko Mićin“.

Inače Plivački klub Mladost je osnovao upravo pokojni Mićin i u vreme rata bio je jedini plivački klub u Banjaluci.

(E.M)