Vijesti 27.07.2020.

INICIJATIVA PRIVREDNE KOMORE RS: Broj gostiju prema kvadraturi prostora ugostiteljskih objekata

ČITANJE: 1 minuta

Privredna komora Republike Srpske uputila je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske inicijativu da se sigurnost gostiju obezbijedi propisivanjem broja prisutnih prema kvadraturi prostora.

“Neprihvatljivo je da se u hotelima i restoranima koji raspolažu značajnim vanjskim i fizički odvojenim unutrašnjim prostorima ograničava broj prisutnih gostiju na 50, te da se isto smatra javnim okupljanjem, s obzirom na to da ovakvi kapaciteti zbog svoje veličine mogu da prime neuporedivo veći broj gostiju od broja regulisanog zaključkom, a sve uz doslovno pridržavanje svih ostalih propisanih mjera”, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Podsjećamo, zaključkom je propisano da se u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske zabrane sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica.

Ova inicijativa jedan je od zaključaka sastanka predstavnika hotela i pružaoca usluga smještaja i posluživanja hrane i pića u Republici Srpskoj, koji je održan prošle sedmice u Privrednoj komori Republike Srpske.

(A.M/banjaluka.net)