Vijesti 19.11.2015.

Inicijativa protiv izgradnje crkve u Boriku u utorak pred odbornicima!

ČITANJE: 2 minute
skupstina
Kolegij Skupštine grada jednoglasno je odlučio da prijedlozi Građanske inicijative za Borik nađu na sljedećoj sjednici koja će biti održana u utorak 24. novembra.

Odborik PDP-a Zoran Talić rekao je da podržava ovu inicijativu i da odbornici na današnjem kolegiju bili složni te da je odluka donešena jednoglasno.

– Smatramo da je Banjaluka u deficitu kada su zelene površine u pitanju i da ova zelena površina u Boriku ne bi smjela da bude pretvorena u beton. Kao porodični čovjek i otac dvoje djece smatram da bi trebalo da bude više igrališta u gradu, a ne da i ove što imamo uništavamo. Kao vjernik ne sporim gradnju crkve, niti iko od odbornika spori, ali smatram da se može naći adekvatnije mjesto- kaže Talić.

Podsjećamo, peticiju s više od 5.000 potpisa Građanska inicijativa za Borik predala je 15. novembra Skupštini grada, a cilj je da se spriječi gradnja crkve na mjestu zelene površine i dječjeg igrališta u Boriku.

Traži se donošenje odluke o stavljanju van snage prethodne odluka Skupštine grada o izradi izmjena dijela Regulacionog plana stambenog naselja Borik. Pomenutim izmjenama su na lokaciji javne zelene površine i igrališta planirani objekat hrama s pratećim objektom od preko 1.000 kvadratnih metara.

Potpisi su prikupljani sedam dana na dvije lokacije u Banjaluci, a predstavnici Građanske inicijative traže da se ovo pitanje nađe na prvoj narednoj sjednici Skupštine grada, 24. novembra.

– Očekujemo da će odbornici ovo shvatiti veoma ozbiljno i da će donijeti oduku koja je u skladu sa zahtjevima građana. Ukoliko ovo ne bude na sjednici Skupštine naredne sedmice, smatraćemo to manipulacijom volje građana ako se o ovoj temi bude raspravljalo tek 29. decembra. Imamo namjeru da se tokom ove sedmice sastanemo s klubovima odbornika u Skupštini grada- krekao je Miodrag Dakić iz Građanske inicijative za Borik.

(Banjaluka.net)

Oznake: Zoran Talić