Biznis 04.06.2019.

INOVATIVNIM IDEJAMA DO SMANJENJA NEZAPOSLENOSTI: I do 10.000 evra za osnivanje malih firmi

ČITANJE: 1 minuta

Prezentacija javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za inovativne poslovne subjekte u BiH u okviru projekta „Challenge to Change“, biće održana 12. juna u sali Univerziteta za poslovne studije u Banjoj Luci, sa početkom u 11.00 časova.

Na javni poziv mogu se prijaviti svi poslovni subjekti koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za startap iznosi 10.000 evra, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih – 30.000 evra, s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće u iznosu od minimalno 50 odsto.

Tokom prezentacije biće predstavljene osnovne smjernice o uslovima prijave i pojašnjeni koraci za onlajn prijavu. Na kraju će se učesnicima omogućiti da postavljaju pitanja.

Grant sredstva obezbijeđena su kroz „Challenge to Change“, program koji provode Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Sarajevska regionalna razvojna agencija, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH.