Vijesti 23.05.2024.

Inspektorat “zapečatio” još jedan kružni tok u Banjaluci FOTO

ČITANJE: 1 minuta

Republička urbanističko-građevinska inspekcija zabranila je radove na kružnom toku kod tržnog centar Merkator u Banjaluci jer Grad Banjaluka, koji je investitor, nije obezbijedio grđevinsku dozvolu.

Takođe, iz Inspektorata su naredili da se sve što je do sada urađeno poruši, a da se zemljište vrati u prethodno stanje, saznaje portal Capital.ba.

„Inspekcijskom kontrolom utvrđeno je da se sa izvođenjem radova otpočelo bez pribavljene građevinske dozvole, a inspektoru su na uvid predočeni samo Lokacijski uslovi izdati za rekonstrukciju saobraćajnice, a u svrhu formiranja kružnog toka saobraćaja, te druga prateća dokumentacija, ali bez građevinske dozvole“, kazali su u Inspektoratu RS.

Zanimljivo, oni dodaju da je Gradu dostavljen zapisnik o kontroli i utvrđenim nepravilnostima, na šta oni nisu imali primjedbe.

„Rješenje o naloženim mjerama dostavljeno je Gradu Banjaluka, te je od strane nadležne inspekcije izvršeno i službeno obilježavanje izrečne mjere zabrane“, poručili su iz Inspektorata RS.