Vijesti 09.12.2016.

Inspektori ponovo postavili traku, željezničari ne odustaju od boksita

ČITANJE: 1 minuta

Gradska ekološka inspektorka Tatjana Nišić danas je ponovo postavila traku za zabranu rada na plato za pretovar na teretnoj željezničkoj stanici u Banjaluci, nadomak Ložioničke ulice.

Gradska uprava tako je pokazala da neće odustati od zabrane, koju su Željeznice RS u proteklih nekoliko dana uporno kršile.

Uprkos inspekcijskoj zabrani, Željeznice RS su juče i prekjuče na lokalitetu samo 200 metara od crvene trake, nastavile sa dovozom i pretovarom crvene rude, koja već godinama zagađuje naselje. Mještani tvrde da je za dva dana kamionima ilegalno dovezeno i u voz pretovareno oko 1.500 tona rude.

Željeznicama RS uručen je prekršajni nalog, po kome treba da plate kaznu od 3.000 KM.

Direktor Saobraćajne sekcije Željeznica RS u Banjaluci Sretko Tubak tvrdi da su Željeznice RS izložene pristisku i medijskom linču, te da inspektori, kako tvrdi neosnovano, ovom preduzeću zabranjuju rad.

– Tako se dovodi u pitanje godišnji prihod dva miliona KM, ali i više od 400 radnih mjesta – kaže Tubak, tvrdeći da su inspekcijska riješenja donesena na osnovu „proizvoljne procene o navodnom zagađenju“.

(blic.rs)