Biznis 10.12.2015.

Instagram na Android-u donosi nove opcije

ČITANJE: 1 minuta
Instagram android
Ukoliko ste korisnik Android-a koji obožava Instagram i koji zavidi vlasnicima iPhone-a 6s i 6s Plus na 3D Touch opcijama dostupnim u iOS verziji popularne aplikacije, imamo dobre vijesti za vas.

Naime, kako prenosi Android Police, nakon što je među prvima na iOS-u ponudio podršku za 3D Touch, Instagram je sada i u svoju Android aplikaciju ubacio nekoliko novih opcija, koje imitiraju 3D Touch.

Duži pritisak na thumbnail određene slike će vam omogućiti da istu zumirate, a povlačenje prsta od centra slike ka ivici ekrana će je vratiti u thumbnail prikaz. Pored toga, nakon dužeg pritiska, na raspolaganju će vam biti i mogućnost da pomjerite prst na neku od ikonica ispod slike kako bi je podijelili sa prijateljima, a sve nove opcije su praćene i blagim haptičkim feedbackom koji se aktivira kada prstom prelazite preko određenih opcija.

Spomenute opcije su dostupne u 7.13.0 verziji aplikacije, koju možete pronaći na APK Mirror-u – ako već nemate strpljenja da sačekate zvanični update sa Google Play-a.

(NN)