Vijesti 04.03.2016.

Internet stranica Grada zabilježila rekordan rast posjeta u prva dva mjeseca

ČITANJE: 2 minute
sajt
Analiza posjećenosti zvanične internet stranice grada Banjaluka za januar i februar 2016. godine pokazala je konstantno povećanje popularnosti ovog portala.

U odnosu na isti period prošle godine, u prva dva mjeseca ove godine zabilježeno je 35 odsto više posjeta i čak 69 procenata više pregledanih stranica na web-adresi www.banjaluka.rs.ba.

Dnevni prosjek posjeta internet sajtu grada Banjaluka u januaru i februaru 2016. godine iznosio je 2.475, a prosječni dnevni broj pregledanih stranica bio je 24.058.

U februaru ove godine srušeni su dosadašnji rekordi u broju posjeta tokom jednog mjeseca (79.092), a u januaru u ukupnom broju pregledanih stranica (737.105).

-Ove brojke su pravi pokazatelji popularnosti web-adrese www.banjaluka.rs.ba koja iz godine u godinu stalno raste. Uz predstavljene usluge i servise koje administarcija pruža, na sajtu se na dnevnom nivou objavljuju informacije o radu Gradske uprave i aktuelnostima u gradu – kazala je šef Odsjeka za odnose sa javnošću, Nevena Blagojević-Podrić.

Tako je u 2015. godini objavljeno ukupno 2.070 članaka (prosjek: 172 objave mjesečno, odnosno devet dnevno), što je za 192 članka više u odnosu na 2014. godinu.

-Na osnovu navedenog, možemo reći da imamo stalne posjetioce koji se redovno informišu putem zvanične internet stranice Grada – dodala je Blagojević–Podrić.

Naglasila je da jedna od rubrika na sajtu putem koje je ostvaren interaktivan odnos sa građanima jeste Rubrika „Vi pitate“.

Posjetioci koriste ovu mogućnost komunikacije da bi uputili pitanje gradskoj administraciji.

Podsjećamo da je ovaj sistem unaprijeđen prije dvije godine u smislu skraćenja roka za dobijanje odgovora (sa 14 na dva dana) i upućivanja odgovora na i-mejl pošiljaoca.

-Ovih standarda pridržavali smo se i tokom 2015. godine, tako da je odgovoreno na ukupno 205 pitanja posjetilaca sajta, što je za 22 više u odnosu na 2014. godinu. Odgovori su upućeni na i-mejl adrese, a na najčešće postavljena pitanja odgovori su objavljeni i na sajtu – rekla je Blagojević-Podrić.

Internet stranica grada Banjaluka postoji od 2003. godine. Posredstvom veb strane grada Banjaluka, posjetiocima su na jednostavan način predstavljeni principi i procedure koje vode do ostvarenja usluga u Gradskoj upravi.

Na portalu su postavljeni obrasci potrebni za pokretanje upravno-pravnih postupaka koji se mogu popunjavati na računaru, štampati i potom predati u određene kancelarije u Gradskoj upravi.

Uz internet stranicu, Gradska uprava grada Banjaluka komunikaciju sa javnošću ostvaruje i neposrednim  kontaktima sa građanima, putem predstavki i žalbi građana, zatim putem prijemnih kancelarija odjeljenja za privredu i za prostorno uređenje, saradnjom sa medijima, elektronskom poštom, i dr.

(Banjaluka.rs.ba)