Vijesti 07.01.2021.

INTERVENISALI RONIOCI: Autom sletio u Vrbas

ČITANJE: 1 minuta

Mlađi muškarac iz Banjaluke povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi na putu Banjaluka-Jajce kada je automobilom sletio u rijeku Vrbas, a u njegovom spasavanju, osim ronilaca, intervenisali su vatrogasci, policija i ekipa Hitne pomoći.

Predsjednik Ronilačkog kluba “Buk” Boris Trninić rekao je Srni da je sinoć u 23.00 časa dobio poziv iz Vatrogasne brigade Banjaluka da je vozilo sletjelo sa puta na dionici Banjaluka-Jajce, nizvodno od Hidroelektrane “Bočac dva” u mjestu Bijeli buk, te da je jedno lice uspjelo da izađe iz automobila i ispliva na desnu obalu Vrbasa.

Trninić je naveo i da je policija locirala lice koje je tražilo pomoć, te da je interventna ekipa ronilaca stigla na lice mjesta oko ponoći.

“Uspjeli smo preći na desnu obalu Vrbasa, lice je bilo preplašeno i promrzlo i, prema našoj procjeni, imalo je teže povrede, i to glave i donjeg ekstremiteta, ali je bilo pri svjesti”, rekao je on.

Trninić je naveo da je akcija evakuacije sa desne na lijevu obalu rijeke Vrbas trajala oko pola časa, te da je povrijeđeni vozilom Hitne pomoći transportovan za Banjaluku.

On je istakao da je akciju evakuacije izvršila dobro uigrana ekipa ronilaca, naglasivši da su akcije spasavanja noću vrlo rizične.

“Dva ronioca-spasioca – Aleksandar Naumović i Branislav Rađević bili su u vodi, a ja sam vodio cijelu opraciju. Imali smo podršku pripadnika Vatrogasne brigade Banjaluka, poslije su nam se priključili i momci iz Gorske službe spasavanja iz Banjaluke”, rekao je Trninić.

 

(Srna)