Politika 14.05.2016.

Intoniranjem himne “Moja Republika” počeo miting na Trgu Krajine

ČITANJE: 1 minuta
srcem-za-Srpsku-8

Intoniranjem himne “Moja Republika” na Trgu Krajine u Banjaluci počeo je miting vladajuće koalicije pod nazivom “Srcem za Srpsku – Stop izdaji!”, kojem prisustvuju predsjednik Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, lideri DNS-a i SP-a Marko Pavić i Petar Đokić, visoki funkcioneri ovih stranaka i veliki broj građana.
Mitingu prisustvuju ministri u Vladi Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini, delegati u parlamentu BiH, visoki funkcioneri stranaka vladajuće koalicije, kao i sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić.

Predsjednik Srpske Dodik, premijer Cvijanović i visoki funkcioneri SNSD-a došli su na Trg Krajine iz Palate Srpske.

Građani okupljeni na Trgu Krajine u Banjaluci nose transparente “Milorad Dodik čuva Republiku Srpsku”, “Volimo Republiku Srpsku”, “Srcem za Republiku Srpsku”, “Očuvaćemo Srpsku”.

Trenutno je na Trgu Krajine više od 20.000 ljudi, a kolone građana koji podržavaju vladajuću koaliciju neprestano pristižu.

U Banjaluci je danas tokom većeg dijela dana obustavljen saobraćaj u širem centru grada zbog održavanja mitinga vladajuće koalicije na Trgu Krajine i protesta opozicije u Parku “Mladen Stojanović”.

Više od 2.000 policajaca obezbjeđuje današnja dva skupa.

(Agencije)