Magazin 27.03.2019.

INVALIDNOST U FOKUSU: Raspisan konkurs za regionalni festival “Uhvati film”

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučka humanitarna organizacija Partner, Kreativno-afirmativna organizacija Parnas iz Novog Sada, riječka Udruga Spirit i Udruženje Art 365 iz Podgorice raspisali su konkurs za regionalni Filmski festival “Uhvati film”.

Konkurs je otvoren do 1. juna 2019. godine. Prijavljeni filmovi trebaju biti na temu invalidnosti, osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna. Trajanje do 30 minuta, najmanje DVD kvalitet i da imaju titl na SRB/HR/BiH/CG ili na engleskom jeziku.

– Filmovi se dostavljaju poštom (dvije kopije) ili putem internet servisa Festhome, Clickforfestivals, Filmfreeway, YouTube, Wetransfer, Vimeo. Uz film(ove) obavezno na e-mail [email protected] dostaviti popunjen prijavni formular koji se može preuzeti na sajtu Festivala, biografiju autora, dvije fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler ukoliko postoji – saopštili su organizatori.

Selektovani filmovi biće prikazani na 17. Filmskom festivalu “Uhvati film” u Novom Sadu, te ulaze u uži izbor za prikazivanje na festivalu u Banjaluci, zatim i u Rijeci i Kotoru. Najbolji filmovi biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filma Euro-In, koji se održava u Novom Sadu.

– Festival se realizuje sa ciljem informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razmijevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života – zaključuje se u obraćanju javnosti.

(Srpska Cafe)