Politika 28.10.2020.

Išamarala sugrađanku: Podnesen krivični izvještaj protiv Dragane Kljajić

ČITANJE: 2 minute

Policijska uprava Banja Luka podnijela je Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv Dragane Kljajić, kandidatkinje PDP-a za Skupštinu grada, zbog sumnje da je brutalno napala sugrađanku Vladinku Milašinović Tomičić, potvrđeno je u Tužilaštvu.

Kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu, izvještaj protiv Kljajićeve zaprimljen je 22. oktobra, a prijavom je obuhvaćen i Banjalučanin Draško Mikanović.

-Predmet se trenutno nalazi u radu kod postupajućeg tužioca – saopšteno je iz Tužilaštva.

Dvoje prijavljenih uhapšeni su 1. oktobra ove godine zbog napada i nanošenja tjelesnih povreda Vladinki Milašinović Tomičić. Njih dvoje su, prema iskazu napadnute žene, tog dana oko 21:30 došli pred žrtvinu kuću, udarili je vratima i nasilno ušli u kuću.

-Mikanović ju je zatim uhvatio za vrat, a Kljaljićeva joj je opalila šamar. Oni su je vrijeđali i nisu dali da zove policiju – navodi se u ranijim medijskim izvještajima.

Bez obzira na fizički napad, od postupka Kljajićeve nije se ogradio Gradski odbor PDP-a. Naprotiv, predsjednik odbora Draško Stanivuković o ovom napadu oglasio se tek 10 dana poslije napada, kad je, na pitanje novinara, rekao da “treba sačekati zvaničan stav institucija”. Štaviše, Stanivuković je rekao da je razgovarao sa Kljajićevom i da očekuje da će prijava protiv nje biti povučena.

– Mi nemamo papir ni iz MUP-a. Imamo samo medijske natpise sa određenim nizom netačnih podataka, ja ću se postaviti kao odgovoran predsjednik Gradskog odbora da zaštitim svakog pojedinca nad kojim je izvršen bilo koji vid nasilja – rekao je Stanivuković.

U međuvremenu, policija je podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, sa preciznim opisom šta se dešavalo te večeri, ali Stanivuković se, ni nakon podnošenja izvještaja, nije javno oglasio o ovom incidentu niti saopštio šta će preduzeti protiv Kljajićeve.

(E.M/Banjaluka.net)