Vijesti 14.02.2020.

“ISKRA”: Podržite djecu oboljelu od raka

Udruženje roditelja “Iskra” i ove godine obilježava 15. februar, Svjetski dan djece oboljele od malignih bolesti, nizom aktivnosti s ciljem podizanja svijesti javnosti o malignim bolestima koje pogađaju djecu i mlade te o važnosti pružanja podrške njima i njihovim porodicama.

Povodom obilježavanja ovog datuma volonteri Udruženja će u subotu, 15. februara, na Trgu Krajine u vremenu od 10 do 17 časova dijeliti informativni materijal, balone i zlatne trake.

U ponedjeljak, 17. februara 2020. godine u Muzeju Republike Srpske u 11 časova biće održana Likovna radionica „Za hrabra mala srca“.

Takođe, u ponedjeljak, 17. februara, djeca i roditelji koji borave u Roditeljskoj kući „Iskra“ simbolično će u 12 časova iz dvorišta kuće pustiti zlatne balone, a potom slijedi Akademija “Za hrabra mala srca” koja će biti održana u 15 časova u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor. Nakon Akademije prisutni će ispred Banskog dvora pustiti zlatne balone.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i nošenjem zlatne trake pružite podršku oboljeloj djeci i njihovim porodicama.

Zlatna traka je međunarodni simbol borbe protiv raka među djecom, a zlatna boja ukazuje na to koliko je dječji život dragocjen i podsjeća na male heroje koji se svakodnevno bore protiv opake bolesti.

Svi zajedno, ne okrećući glavu i podržavajući djecu i porodice suočene s malignom bolesti možemo napraviti mnogo, jer niko ne bi trebalo da se sa rakom suočava sam.