Vijesti 23.04.2019.

Ispitan ubica policajca Slađenka Tubina: Šabić ćutao na saslušanju

ČITANJE: 2 minute

Marko Šabić, koji je u nedjelju u Gornjoj Ravskoj nožem ranio svog oca Veselka, a potom ubio policajca Slađenka Tubina, u Republičkom javnom tužilaštvu RS branio se ćutanjem, a tužilac je odlučio da mu predloži mjeru pritvora, saznaju “Nezavisne”.

“Osumnjičeni, kojem se stavlja na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo u pokušaju, tokom ispitivanja branio se ćutanjem”, rekli su iz Tužilaštva.

Kako su istakli, republički javni tužilac predložiće prijedlog za mjeru pritvora zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

“Osim toga, i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo i zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna od 10 godina ili teža, i s obzirom na to da je izvršeno na tako surov način i zbog same posljedice, puštanje na slobodu bi rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda”, pojasnili su iz Tužilaštva.

Darko Ćulum, direktor Policije RS, posjetio je danas porodicu nastradalog policajca i istakao da za MUP RS ne postoji teža situacija od ove kad nastrada policijski službenik na izvršenju redovnih poslova i zadataka. Dodao je da je za posljednjih pet godina i četiri mjeseca bilo 245 napada na policijske službenike MUP-a RS, a, nažalost, dva su nastradala.

Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor, rekao je da je Tubin bio hrabar i odvažan policajac i da ova uprava trpi nenadoknadiv gubitak, a porodicu nastradalog posjetili su i Dalibor Ivanić, direktor Uprave policije, i rukovodstvo PU Prijedor.

Hrabri policajac nastradao je prilikom intervencije u slučaju nasilja u porodici, kada se Šabić na uskršnjem ručku sukobio sa rodbinom i izbo oca nožem u leđa. Marko se zaključao u kupatilo, a po pozivu porodice stigao je Tubin te ušao u kuću pokušavajući da ubijedi Šabića da izađe da porazgovaraju. Marko je otvorio vrata i pucao iz lovačke puške na policajca, pogodivši ga u stomak. Policija je u nedjelju oko 19.25 uhapsila napadača, a policajac je preminuo jedan čas iza ponoći u Opštoj bolnici Prijedor od rana koje je zadobio.

(Nezavisne)