Sport 13.01.2023.

ISPLAĆENE PLATE, LICENCE OVJERENE: Borac sutra počinje pripreme za drugi dio sezone

ČITANJE: 2 minute

Čelnici Fudbalskog kluba Borac riješili su gorući finansijski problem, isplatili gotovo 85 duga koji je do juče iznosio dva miliona maraka, te na taj način i osigurali licence za nastup na domaćoj i međunarodnoj sceni.

U pomoć klubu iz Platonove priskočili su Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlada Republike Srpske.

“Kako god to možda nekome zvučalo, ja moram da zahvalim predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i Vladi na čelu sa Radovanom Viškovićem. Od njih smo dobili pomoć, kao što je to bio slučaj i ranije. Zahvaljujući njima prebrodili smo neugodnu situaciju kako bismo nastavili dalje sa radom. Riješili smo problem, juče i danas smo isplatili sve obaveze vezane za prethodnu godinu, sa tim stvorili i uslove za dobijanje domaće i evropske licence. UEFA je u prethodnom periodu pooštrila mjere monitoringa, ako jednom ne ispunite uslove, nema više drugostepene komisije. Borac nastavlja dalje svojim putem i vizijom koju ova uprava ima”, bio je jasan potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

Drugi čovjek kluba posebno se osvrnuo na negativne komentare u javnosti koji su uslijedili nakon dobijanja pomoći.

“Borac je udruženje građana. Većina klubova u regionu funkcioniše na način da država stoji iza njih i pomaže oko likvidnosti. Bez toga je nemoguće da klub funkcioniše osim ako nije privatan. Zato mi nije jasno zašto toliko negativnih komentara na činjenicu da Borac ima značajnu podrušku instituija Republike Srpske. Mi smatramo, uz dužno poštovanje svim klubovima, da je Borac najveći sportski brend Republike Srpske i njen ambasador. Da li se to nekome sviđa ili ne sviđa, to je druga stvar”, dodao je Zeljković.

Kako piše Una, potpredsjednik kluba je pojasnio da je do nastanka duga došlo zahvaljujući nizu faktora poput rane eliminacije iz Evrope, spornim sponzorskim ugovorima, troškovima nastupa na međunarodnoj sceni i juniora i seniora, pojednim greškama u izboru igračkog kadra, kao i činjenici da su crveno-bijeli cijelu jesen kao domaćini igrali na strani.

Zeljković je otkrio i da je klubu na mjesečnom nivou neohodno 265.000 maraka, ali i poručio da Borac ostaje na evropskom kursu, te da bi plasman na veliku scenu četvrtu sezone u nizu napravio podvig nezapamćen u novijoj istoriji kolektiva iz Platonove.

Pripreme za drugi dio sezone Crveno-plavi će početi sutra.

(N.S)