Sport 12.04.2018.

ISPLATA DUGOVANJA Borac u ne baš najboljem društvu

ČITANJE: 2 minute

Tri premijerligaška kluba Borac, Vitez i Čelik dobili su rok do 27. aprila da isplate dugovanja prema bivših igračama i trenerima ili će uslijediti sankcije u vidu zabrane igranja utakmica.

Uprava banjalučkog kluba do ovog roka dužna je obezbijediti sredstva da isplati dug Kozari iz Gradiške kao nadoknadu za treniranje golmana Nemanje Trkulje. Takođe do ovog roka moraju da isplate dug prema nekadašnjem igraču Fedoru Predragovću, te bivšem treneru Vuletu Trivunoviću.

Trenutni “fenjeraš” Premijer lige i budući član Prve lige Federacije BiHVitez upozoren je da izmiri dugovanje prema fudbaleru Arminu Kapetanu, dok je zenički Čelik opomenut zbog neisplaćenih dugova prema bivšim igračima Adiju Adiloviću i Zlatku Kazaziću.

Disciplinska komisija odredila je i kazne za klubove zbog incidenta na mečevima 3. i 4. kola u ligama za šampiona i opstanak.

Sarajevski Željezničar su ispadi navijača u protekla dva kola koštali ukupno 7.500 KM, od čega su „plavi“ za meč protiv Radnika u 3. kolu kažnjeni sa 1.500 KM, a za susret sa Širokim Brijegom u 4. kolu sa 6.000 KM.
Ekipe Širokog Brijega i Zrinskog su zbog incidenata navijača u hercegovačkom derbiju odigranom u 3. kolu Lige za šampiona kažnjeni sa 3.500, odnosno 2.500 KM.

Takođe, mostarska ekipa je za meč protiv Sarajeva u 4.kolu kažnjena sa 2.500 KM.
Borac je zbog ubacivanja petardi u teren na susretu sa Vitezom kažnjen sa 1.000 konvertibilnh maraka, dok je zeničkom Čeliku upućena opomena zbog pirotehnike koju su navijači ovog kluba koristili na gostovanju Vitezu.

Nova kazna za Sliškovića

Disciplinska komisija odredila je i novu kaznu od 1.500 KM za Blaža Sliškovića trenera Zrinjskog, zbog medijskih istupanja nakon meča protiv Željezničara. Popularnom Baki je zbog istog prekršaja ranije odrezana kazna u iznosu od 500 KM i meč suspenzije.

On je kažnjen zbog izjava na račun FS BiH poslije meča sa Borcem u 22. kolu. Trener “plemića” je uputio žalbu na ovu odluku, koja je proslijeđena Apelacionoj komisiji FS BiH.

(Srpskainfo)