Isplata osiguranih depozita Banke Srpske počinje u ponedjeljak

banka srpske

Isplata 55,5 miliona KM osiguranih depozita likvidirane Banke Srpske počeće u ponedjeljak, potvrdio je direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Josip Nevjestić.

Isplata depozita za oko 14.100 deponenata vršiće se u svim filijalama Unikredit banke Banjaluka. Nevjestić je istakao da obavještenja o početku isplate već danas šalju vlasnicima depozita.

„Sve je spremno. “Pošte Srpske” će u toku ove sedmice dostaviti pozive vlasnicima novca i krećemo sa isplatom. Jutros je potpisan nalog za prenos novca i očekujem da će isplata svih osiguranih depozita biti završena do kraja maja“, istakao je Nevjestić.

Kazao je da je zakonski rok za isplatu depozita 60 dana od dana oduzimanja dozvole, ali da vlasnici novca imaju rok pet godina da dođu po svoj novac.

„Vlasnici novca nemaju nikakvog razloga za zabrinutost i stvaranje gužvi na šalterima. Isplata novca će sigurno ići još efikasnije nego što je to bilo kada je Bobar banka likvidirana. Svi deponenti će dobiti svoj novac zajedno sa kamatom do dana oduzimanja dozvole“, naglasio je Nevjestić.

U Unikredit banci Banjaluka su potvrdili da su spremni kako bi svi deponentni „Banke Srpske“ koji ostvaruju pravo na isplatu osiguranih depozita do 50.000 KM u što kraćem periodu uspjeli da ostvare svoje pravo na isplatu.

„Proces isplate odvijaće se prema abecednom redu u filijali Unikredit banke Banjaluka određenoj prema mjestu prebivališta klijenata. U svakoj od filijala posebno će biti označen prijemni info šalter, te označeno šaltersko mjesto namijenjeno deponentima Banke Srpske“, kazali su u Unikredit banci.

(Capital.ba)

SRBIJA DALA SAGLASNOST: Ljekarima iz BiH omogućeno da pomognu kolegama u Novom Pazaru

Republika Srbija dala je saglasnost za dolazak ljekarima iz Bosne i Hercegovine koji su ponudili pomoć Novom Pazaru zbog teške situacije u ovom gradu zbog epidemije korona virusa. Ambasada BiH u Beogradu je obaviještena da će medicinskim timovima iz BiH, sastavljenim od ljekara koji su se dobrovoljno prijavili, biti omogućeno da pruže pomoć kolegama u

VODEĆE SRPSKE MANIFESTACIJE: Izvjesno je da se festivali neće desiti u avgustu u najavljenom formatu

Vodeće srpske manifestacije među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville, Lovefest i druge, obratili su se javnosti u novom, zajedničkom pismu, u kojem poručuju da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izvesno da se domaći festivali neće desiti u avgustu u planiranom formatu: “Podsećamo javnost da su srpske manifestacije zakazane za avgust ove godine na preporuku nadležnih

DEMANTI: “Milenko Đaković ostaje privržen politici DNS-a”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net pod naslovom “Nezvanično: Milenko Đaković možda ide u Demos?”, a prenesenog na portalu prijedor24h.net, Informativna služba Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru i Milenko Đaković oglasili su se demantijem. Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković i u budućnosti ostaje privržen politici

TALIĆ NA POPULARNOM KUPALIŠTU: Uskoro sanacija “Zlajine plaže”

Popularno banjalučko kupalište „Zlajina plaža“ uskoro bi trebala biti sanirano. Nastavak je to inicijative koju je pokrenuo prošle godine predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić zajedno sa mještanima MZ Kočićev vijenac. On je danas obišao popularno banjalučko kupalište sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka, Petrom Bilčarem kako bi se dogovorila dalja