Biznis 17.05.2016.

Isplata osiguranih depozita Banke Srpske počinje u ponedjeljak

ČITANJE: 1 minuta
banka srpske
Isplata 55,5 miliona KM osiguranih depozita likvidirane Banke Srpske počeće u ponedjeljak, potvrdio je direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Josip Nevjestić.

Isplata depozita za oko 14.100 deponenata vršiće se u svim filijalama Unikredit banke Banjaluka. Nevjestić je istakao da obavještenja o početku isplate već danas šalju vlasnicima depozita.

„Sve je spremno. “Pošte Srpske” će u toku ove sedmice dostaviti pozive vlasnicima novca i krećemo sa isplatom. Jutros je potpisan nalog za prenos novca i očekujem da će isplata svih osiguranih depozita biti završena do kraja maja“, istakao je Nevjestić.

Kazao je da je zakonski rok za isplatu depozita 60 dana od dana oduzimanja dozvole, ali da vlasnici novca imaju rok pet godina da dođu po svoj novac.

„Vlasnici novca nemaju nikakvog razloga za zabrinutost i stvaranje gužvi na šalterima. Isplata novca će sigurno ići još efikasnije nego što je to bilo kada je Bobar banka likvidirana. Svi deponenti će dobiti svoj novac zajedno sa kamatom do dana oduzimanja dozvole“, naglasio je Nevjestić.

U Unikredit banci Banjaluka su potvrdili da su spremni kako bi svi deponentni „Banke Srpske“ koji ostvaruju pravo na isplatu osiguranih depozita do 50.000 KM u što kraćem periodu uspjeli da ostvare svoje pravo na isplatu.

„Proces isplate odvijaće se prema abecednom redu u filijali Unikredit banke Banjaluka određenoj prema mjestu prebivališta klijenata. U svakoj od filijala posebno će biti označen prijemni info šalter, te označeno šaltersko mjesto namijenjeno deponentima Banke Srpske“, kazali su u Unikredit banci.

(Capital.ba)