Biznis 18.11.2016.

Isplata subvencija za zapošljavanje

ČITANJE: 1 minuta

U toku je isplata posljednje tranše sredstava korisnicima subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje iz 2015. godine i do sada je uplaćen novac za njih 50.

Potvrdili su to u Odjeljenju za privredu i dodali da se ova treća uplata prema pravilniku o raspodjeli ovog novca doznačava korisnicima godinu poslije zaključenja ugovora.

– Od 100 korisnika kojima su prošle godine dodijeljene subvencije, do sada je polovina njih dostavila dokumentaciju koja dokazuje da su ispunili sve uslove iz ugovora. Njima su uplaćena preostala sredstva i to poslodavcima 30 odsto za novo zapošljavanje, a za samozapošljavanje 20 odsto od ukupno odobrenih sredstava. Ostalima će biti uplaćen novac čim dostave dokaze da su se pridržavali obaveza iz ugovora – naglasili su Odjeljenju za privredu.

Napomenuli su da je, kada je riječ o ovogodišnjim subvencijama, grad podržao zapošljavanje 153 nova radnika u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima.

– Za 109 korisnika subvencija izdvojeno je blizu 800.000 KM. Do kraja septembra isplaćena je prva tranša i to poslodavcima 299.250 KM ili 50 odsto od odobrene subvencije, a pojedincima za samozapošljavanje 117.600 KM ili 60 odsto od odobrene subvencije – kazali su u ovom odjeljenju.

(Glas Srpske)