Vijesti 04.08.2020.

ISPLIVALI NOVI DETALJI HORORA U PRNJAVORU Suprugu tukao satima bez milosti, fotografije otkrivaju torturu koju je preživjela

ČITANJE: 4 minute

Brat Prnjavorčanke I.M. koju je suprug satima tukao i nanio teške tjelesne povrede, ispričao je nove detalje pakla koji je njegova sestra preživjela.

Naim, suprug ju je tri i po sata držao zaključanu u stanu i brutalno tukao bez prestanka. Udarao ju je, kaže brat, rukama, nogama, ali i metalnom vazom.

Z.M. za Srpskainfo počinje priču o torturi koju je njegova sestra prošla sa svojim nevjenčanim suprugom Predragom M, te ističe da se boji kako će se on izvući bez ozbiljne kazne.

Ovaj teški zločin se desio na području opštine Prnjavor.

O kakvoj brutalnosti je riječ najbolje pokazuju fotografije pretučene žene, a njen brat kaže da je zadobila takve povrede da je ni bliski rođaci nisu mogli prepoznati.

Na slikama se može vidjeti da su joj oba oka „zatvorena“ od podliva, teške povrede i modrice ima po rukama, glavi i drugim delovima tijela.

Njen brat kaže da je cijela porodica ostala užasnuta i da su svi doživjeli strašan emotivan bol kada su vidjeli kako je njegova sestra brutalno pretučena.

– Posebno se bojimo da bi on mogao djelimično zataškati slučaj, jer je blizak s određenim bivšim policijskim i političkim funkcionerima. Osim toga, potreslo me i to kada sam čuo da on po gradu priča da se radilo o „samo dva šamara“ – priča brat pretučene žene.

Dodaje da je ostao šokiran kada je došao kod njega u kafić na piće i zatekao ga dok pije kafu s inspektorom koji radi na tom slučaju.

On je ispričao da je, te horor večeri, maltretiranje i premlaćivanje negove sestre trajalo tri i po sata.

Kako kaže, sve je počelo oko 23 časa, kada ju je zaključao u kući i počeo tući.

“Udarao ju je bez milosti rukama, nogama, nekom metalnom vazom. Tukao ju je bez prestanke sve do 2.30. U tom periodu oteo joj je telefon i ona se nije mogla nikome javiti, niti nazvati nekog da joj dođe pomoći. Sestra je tom prilikom zadobila veoma teške povrede i nadamo se da neće imati neke ozbiljnije posljedice kasnije”, kaže sagovornik.

Dodao je da je tortura nad nesrećnom ženom završena tek drugi dan, kada je on ujutru otišao do njihovog stana i tu je zatekao s teškim povredama.

Kaže da je ostao šokiran kada ju je vidio.

“Odmah sam je odveo u bolnicu u Prnjavoru, a zatim na Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske, gdje su joj konstatovane teške povrede, a zatim je sve prijavljeno i policiji. Njen suprug je uhapšen i zadržan 24 sata u pritvoru – dodaje brat.

Braz tvrdi da policija Predragu M. sve vrijeme dok je bio u pritvoru nije oduzela telefon, te da je on iz pritvora slao poruke i koordinirao. Kaže da za to ima i dokaze.

Dodaje da su svi očekivali da će nasilniku biti određen pritvor, jer je riječ o stranom državljaninu, pošto je rodom iz Crne Gore, a ranije je i osuđivan. Međutim, sudija Osnovnog suda u Prnjavoru je donio odluku da ga puste na slobodu!

– Riječ je o osobi koja je kao tempirana bomba i koja bi opet mogla napasti moju sestru ili pobjeći u drugu zemlju, ali to njima nije bilo bitno – pojašnjava Z.M.

Ispričao je da se ovaj nasilnik i njegova sestra nikada nisu vjenčali, ali da imaju dvije kćerke.

Sestra mu je sada, navodi on, priznala i da ju je, dok je bila trudna sa starijom ćerkom, jednom prilikom udario.

Ističe da je porodica ostala razočarana odlukom Osnovnog suda u Prnjavoru, jer ne samo što je pustio na slobodu nasilnika, već mu nije odredio ni zabranu prilaska njegovoj sestri.

Kaže da su mu zabranili samo da dođe u stan, te da je nasilnik sada iznajmio sobu u hotelu koji se nalazi 50 metara od stana njegove sestre i svaki dan prolazi kraj njihovog stana.

“U sudu su rekli da će zabrani prilaska odrediti kada je ponovo napadne!? Znači, moramo čekati da je ubije, da bi sud nešto poduzeo” ističe rezignirano brat pretučene žene.

Kaže kako se nada da se Predrag M. neće izvući bez ozbiljne kazne, ali i da će preduzeti sve da bude tako.

Policija

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su uhapsili P.M. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici”.

– Takođe, doneseno je rješenje o zabrani prilaska žrtvi. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radilo o gore navedenom krivičnom djelu, te da se po kompletiranju predmeta dostavi izvještaj u redovnoj proceduri – pojasnila je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

(A.M/banjaluka.net)

Oznake: Prnjavor