Magazin 27.01.2016.

Ispovijest ostavljenog muškarca: Zbog ove 4 greške sam sada bivši muž

ČITANJE: 3 minute
ostavljen
Kada dođe do raspada braka, u većini slučajeva supružnici optužuju svog partnera, ali ne i Serž Bjanko.

Ovaj američki bloger je priznao da je on uništio svoj brak, i sada želi sa svima da podijeli četiri greške koje je napravio, a koje su vremenom dovele do razvoda.

1. UGOJIO SAM SE

Serž kaže da se nije ugojio samo u fizičkom smislu, iako jeste nabacio nekoliko kilograma. On se jako ulijenio od kad se oženio, i sve je počeo da uzima zdravo za gotovo.

– Brak mi je djelovao prilično lako od samog početka. Mislio da sam oženio moju ženu, Moniku, zato što smo savršeni jedno za drugo i zbog toga sam bio 99 odsto siguran da mogu jednostavno da budem i radim šta god hoću – piše on.

Ali shvatio je da je to bila velika greška. Kaže da je cijeli brak bio na “autopilotu”, i da je zbog toga propustio mnogo sitnica, koje su se na kraju nakupile i dovele do raspada njegovog braka.

2. U SEKSU SE UVIJEK SVE VRTILO OKO MENE

– Bio sam jedan od najgorih ljubavnika na svijetu. Možda vam je čudno što to govorim, i to je u redu. Sada živim život sa iskrenošću, i bolji sam čovjek zbog toga. Bio bih spreman da se kladim u paket hladnog piva da nemate pojma koliko ste zapravo loši u krevetu.

Vjerovatno biste mi rekli “Ali Serž, ja sam prilično srećan svojim seksualnim životom. I dalje redovno imam seks, a to je više nego što većina momaka na poslu može da kaže”. Razumijem te, druže. I ja sam isto to mislio – objašnjava ovaj bloger.

Ali on je kasnije shvatio da stvari u krevetu nisu bile baš toliko bajne, bar ne za njegovu ženu. Serž priznaje da je bio jako sebičan u seksu, i da nikad nije slušao njene želje i potrebe. I zato ovih dana uopšte nema seks.

3. NIKAD NISAM POMAGAO U PLAĆANJU RAČUNA

Serž naglašava da je imao posao i zarađivao onoliko novca koliko je mogao, ali uopšte se ne radi o tome. On je svojoj bivšoj ženi prepustio bavljenje finansijama u potpunosti, i nikad se nije trudio da joj pomogne. Iako je ona bila dobra sa finansijama, ovaj razvedeni bloger smatra da je to bila velika greška.

– Većina žena želi i zaslužuje da se osjeća kao da se neko brine o njima, bez obzira na to koliko samostalne i snažne one bile. One žele da osjete onu vrstu sigurnosti koja može da dođe jedino kada zna da je njen partner svjestan i proaktivan po pitanju zajedničkog života. A dio toga je sam čin plaćanja računa, davanja investicija i poznavanja cijena u radnjama. Zato se suočite sa time i potrudite se – savjetuje on.

4. REKAO SAM STVARI KOJE NIKAD NEĆU MOĆI DA IZBRIŠEM

On smatra da je najveća greška koju je učinio u braku nepromišljeno vrijeđanje. To je bio njegov način da se odbrani kada krene da se svađa sa suprugom, ali u tim svađama je rekao neke stvari koje više nikada neće moći da izbriše.

– Ništa, baš ništa ne može da izbriše neke stvari koje ste rekli drugom ljudskom biću. Možete godinama da se trudite da izgladite stvari ali vjerujete mi, cijelog života ćete se kajati zbog nekih izgovorenih riječi – kaže on.

Zato svim ljudima koji imaju problem sa kontrolom emocija savjetuje da pronađu neki način da pomognu sami sebi, a time i svom braku. Mislite prije nego što nešto izgovorite, čak i u sred žestoke svađe.

(B92)