Vijesti 22.03.2016.

Ispovijest ranjenog Srbina: Mrtvi su ležali na sve strane

ČITANJE: 1 minuta
brisel
Jedan od dvojice Srba ranjenih na aerodromu u Briselu u jutrošnjem terorističkom napadu prepričao je trenutke užasa kada su eksplodirale bombe koje su podmetnuli islamisti.

Ranjeni Srbin je ispričao za “Sputnjik” da će od danas 22. mart slaviti kao drugi rođendan. On nije želio da otkrije svoje ime, da ne bi uznemirio porodicu koja je u Srbiji.

– Detonacija nas je bacila, letjeli smo nekoliko metara. Po nama je prvo palo staklo, a preko njega konstrukcija plafona i gipsane ploče. Nešto mi je probilo kožnu jaknu, duks, majicu i zabilo se u desnu lopaticu. Bilo je užasno, oko nas su ležali mrtvi ljudi, vidio sam i jednog vojnika koji je ležao u lokvi krvi. Svuda po garderobi su mi komadići ljudskog mesa… Kada sam shvatio da smo živi, počeli smo odmah da se izvlačimo sa aerodroma na kome je nastao opšti haos – ispričao je povrijeđeni putnik iz Srbije.

Rekao je da mu je od siline detonacije oštećen sluh, što su mu rekli u briselskoj bolnici.

– Procjenio sam da je bolje da odmah uđemo u neka kola, da ne čekamo Hitnu pomoć. Imali smo sreće, naišao je taksi. Dobro smo prošli. Previli su nam rane u bolnici, pregledali i ubrzo nas pustili. U šoku sam. I dalje ništa ne čujem, eksplodiralo je bukvalno pet metara iza nas. Kažu da mi je oštećen sluh i da to još moram da provjerim. Danas mi je drugi rođendan – rekao je putnik iz Srbije, koji je dodao da još ne zna kako će se vratiti kući, pošto je aerodrom u Briselu do daljeg zatvoren.

(Informer)