Vijesti 03.06.2021.

Ispovijest žrtve “salona užasa” Olgice Markanović: Rekla je da imam podočnjake, bore i mladeže koje mora odmah da spali

ČITANJE: 4 minute

Olgica Markanović, vlasnica “medicinsko-estetskog centra Tayas” u Beogradu, uhapšena je na granici Srbije i Hrvatske, nakon prijave da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike, čime je izazvala tjelesne povrede i narušeno zdravlje njenih pacijenata.

Jedna od njenih žrtava ispričala je za Ženu.rs svoje iskustvo sa Markanovićevom,

– Otišla sam 6. decembra kod Olgice Markanović sa sestrom, kojoj je trebalo da budem moralna podrška. Moja sestra B. B. imala je zakazan tretman laserskog smanjivanja nosa. Tog dana ušle smo u ordinaciju kao dvije prosječne žene sa po kojom borom na licu, a izašle smo spaljene – počinje svoju ispovest N. Z.

N. Z. objašnjava kako je njena sestra B. B. na preporuku otišla kod Olgice, a kada su ušle u salon, N. se seća kako joj je Olgica rekla da izgleda savršeno, da nema bore na licu i dala joj 10 godina manje nego što ima.

N. je rekla kako je pri ulasku u ordinaciju vidjela jednu djevojku koja uplakana izlazi iz ordinacije i odlazi u kupatilo da pere lice.

Inače, N. Z. ističe da se Olgica M. predstavila kao doktor, pohvalalila se kako je završila medicinski fakultet. Čak je odmah prešla na “draga” i pozvala sestre na piće i druženje poslije tretmana.

– B. B. je legla na sto, Olgica je uzela laser i tačno se sjećam dima i smrda koji se proširio ordinacijom. B. nije mogla da podnese bol, počela je da vrišti i tražila je da prestane intervencija. Na to joj je Olgica rekla da će napraviti pauzu koji minut – prisjeća se N. Z.

Iako sam joj rekla da mi ne dira mladeže, spalila ih je.

Dok je B. sjedela i čekala na ponovnu intervenciju, Olgica je prišla N. i ovog pita rekla kako zapravo njenom licu svašta fali i rekla joj da sada ona legne na sto.

– Prvo mi je rekla da imam savršeno lice, a onda kako imam podočnjake koji treba da se srede, bore na licu i tri mladeža, koje mi mora spaliti odmah. Ja ne znam šta mi se desilo, kao da sam bila hipnotisana, legla sam na sto, a onda je krenula da me pali. Čak sam joj više puta rekla da mi ne dira mladeže, ali ona me nije poslušala i spalila mi ih je – priča N.Z.

Olgica je bez prethodnih konsultacija i zakazivanja počela sa tretmanima na licu N. Z. Na mladežima se nije zaustavila, pa joj je spalila i donje kapke i “uklonila” dvije bore na čelu.

– Poslije mladeža, počela je da mi pali kapke i te bore, u roku od 3 minuta me je spalila. Kada sam se pogledala u ogledalo, rekla mi je da to tako treba da bude i čim prođe ta prva rekacija, da će mi biti bolje –  kaže N. Z.

B. B. se kasnije vratila za sto, Olgica je nastavila da joj spaljuje nos, a B. je za vrijeme čitavog tretmana konstantno vrištala i držala sestru za ruku.

– Ja sam doživjela traumu. Petnaest dana nisam mogla da dođem sebi. Tri dana nisam mogla da otvorim oči! – priča N.

Olgica im je zakazala kontrolu mjesec dana kasnije, 6. januara i od tada se više nije javila. Na tu kontrolu djevojke nisu mogle da odu, a Olgica im je rekla kako neće biti u zemlji neko vrijeme i da će se čuti.

Kada ju je N. Z. kontaktirala i objasnila joj u kom se stanju nalazi, Olgica joj je rekla da je to okej i da samo ne dira rukama i maže kremu i sve će biti u redu.

“Mogla sam da oslijepim”

– Šta je ona meni uradila, ja i dalje ne znam. Uvijek sam vodila računa i kod kog stomatologa idem, nikad bez preporuke, ali ovog puta ne znam šta se desilo. Samo znam da sam mogla da oslijepim! – pruča N. Z.

Njena sestra je završila na VMA, sa spaljenom nosnom hrskavicom, od koje će joj trajno ostati posljedice.

– Kada sam joj poslala fotografiju mog lica, Olgica mi je rekla da je takvo jer su mi sigurno djeca kidala krastice, što naravno nije tačno. Djeca uopšte nisu dirala moje lice – kaže N. Z.

N. Z. se sjeća kada je otišla na konsultaciju kod jednog hirurga van država, da joj je rekao kako postoji ta metoda sa laserom, ali na način na koji Olgica radi, nikada nije čuo.

Sestre su ostale sa trajnim ožiljcima, N. Z. sa dva velika keloidna ožiljka koja ne mogu da se ukone i manjim ožiljcima od mladeža.

– Skidanje mladeža me je koštalo 195 evra, a spaljivanje kapaka od kojim imam trajne posljedice 600 evra – završava N. Z.

(E.M)