Biznis 22.02.2016.

Ispunjeni zahtjevi radnika „Krivaje“, prodaje se imovina

ČITANJE: 1 minuta
krivaja radnici

Opštinski sud u Zenici izdao je saopštenje povodom odluke o zahtjevima radnika IP „Krivaja“  u stečaju od 18.02.2016. godine, a koji su tražili da se van snage stavi zaključak odbora povjerilaca od 16.02.2016. godine, da stečajni upravnik mora uvesti Security obezbjeđenje koje mu je vlada već pripremila i da Odbor povjerilaca raspiše javni poziv za prodaju imovine Krivaje, prenosi novinska agencija Patria.

Iz Suda su naveli da je Odbor povjerilaca na sjednici održanoj u ovom sudu donio odluke:

-Stavljen je van snage zaključak Odbora povjerilaca od 16.02.2016. godine (kojim je Odbor povjerilaca zaključio da je saglasan da se ne može uvoditi u imovinu potencijalne investitore i to Wosner GmbH Sulz/Necker iz Njemačke i braća Mujanović vlasnici Ferimpexa i Tvornice montažnih kuća Zavidovići pristigle 15.02.2016. godine, koja imovina je bila predmetom kupoprodajnog ugovora, te da će se u narednom periodu nastaviti razgovori sa potencijalnim investitorima, a o daljnoj prodaji ili zakupu će se odlučivati kada se za to steknu potrebni uslovi.

Odbor povjerilaca donijeće odluku kada dobije Ugovor od Agencije koju je Vlada predložila da se izvrše pripreme javnog poziva za prodaju imovine Krivaje.

(NN, nap.ba)