Sport 29.01.2021.

ISTA BAZA, ISTI CILJ: Ekspedicija Borca otputovala na pripreme u Antaliju

ČITANJE: 2 minute

Poslije 17 dana uvodnog dijela priprema koji je obavljen u Banjaluci i Trebinju, ekspedicija Borca otputovala je u Antaliju, gdje će se crveno-plavi u naredne dvije sedmice pod komandom trenera Marka Maksimovića fizički i taktički spremati za proljećni dio sezone.

Crveno-plava ekspedicija krenula je u ranim jutarnjim časovima iz Banjaluke ka Beogradu, odakle će u 12.15 časova poletjeti za Istanbul, a nakon kratke pauze slijedi let ka konačnoj destinaciji, Antaliji u koju bi trebali da stignu nešto poslije 19 časova po lokalnom vremenu, piše Mondo.ba.

I ove zime, kao i prethodne dvije godine iz Antalije se cilja Evropa, sada pod palicom Marka Maksimovića, novog šefa stručnog štaba koji je na zimskoj pauzi zamijenio Vladu Jagodića na klupi crveno – plavih.

“Hotel Titanik je već postao naša baza u Antaliji. Tamo ekipa ima odlične uslove za rad, mir, odličan ambijent i mislim da dobre stvari ne treba mijenjati. Ono što je dobro po nas, u zadnje vrijeme mnogo se radi na održavanju i poboljšanju našeg terena tako da nećemo biti u situacije kao nekad kada odradimo pripreme na dobrom terenu, a dođemo ovdje i igramo na lošem terenu. Sad apsolutno imamo zašto ići tamo . Neke ekipe su promijenile svoj plan i odustale od Antalije, mi smo se odlučili da idemo, većina ekipa iz Srbije je takođe otišla tamo, tako da nemamo briga i vjerujemo da ćemo tamo uspješno odraditi ovaj dio priprema”, rekao je Maksimović.

Borac će tokom dvije sedmice priprema u Antaliji odigrati četiri prijateljska meča, a jedan od njih biće i u direktnom TV prenosu na TV Arenasport.

Trener Marko Maksimović i njegov stručni štab na pripreme su poveli 30 fudbalera. To su: golmani Bojan Pavlović, Nikola Lakić, Luka Damjanović, te igrači: Marko Jovanović, Đorđe Ćosić, Đorđe Milojević, Marko Kujundžić, Aleksandar Subić, Miloš Borovčanin, Siniša Dujaković, Dino Ćorić, Aleksandar Vojnović, Marko Brtan, Dejan Bosančić, Dejan Meleg, Stojan Vranješ, Almedin Ziljkić, David Čavić, Goran Zakarić, Boban Georgiev, Jovo Lukić, Elvis Mehanović, Amar Tahrić, Donald Mols, Dejan Javorac, Milan Šikanjić, Savo Šušić, Sergej Damjanić, Dejan Uzelac i Luka Bobić.

(N.S)