Vijesti 29.01.2016.

Istoča Ilidža: Inspektori će pretresti konkurs u Gimnaziji

ČITANJE: 2 minute
ucionica prazna
Prosvjetna inspekcija RS primila je juče zahtjev za provjeru konkursa za profesora engleskog jezika u Gimnaziji u Istočnoj Ilidži, potvrdila je Duška Makivić, portparol Republičke uprave za inspekcijske poslove RS.

Makivićeva je rekla da inspektori imaju zakonski rok od 30 dana da izađu na teren i provjere navode, ali da je najvjerovatnije da će provjera biti obavljena već u narednih desetak dana.

Branka Kovačević, direktorica škole, ni juče nije bila dostupna za komentar, jer je van škole, ali su nam njeni saradnici rekli da će danas biti dostupna za izjavu.

Osoba s kojom smo razgovarali, a koja nije željela da nam se predstavi, rekla je da nije korektno da smo objavili tekst, a da nismo uzeli izjavu od direktorice, te je najavila mogućnost da pokrene “akciju i protiv “Nezavisnih novina'”.

Podsjećamo, Mladena Krajišnik u ponedjeljak se obratila medijima sa tvrdnjom da je zakinuta na konkursu za profesora engleskog jezika i da je umjesto nje primljena osoba sa mnogo lošijim prosjekom, ali koja je “nakupila” više bodova na osnovu intervjua. Prijavu Inspekciji podnijela je odmah nakon objavljivanja rezultata.

– Inspektorica je naglasila da se prvo mora podnijeti pismeni zahtjev da bi neko od njih izašao na teren. Tako sam i uradila. Prijava je poslana zajedno sa svim dokazima. Sad čekam- rekla je ona.

Dodala je da je javna tajna da se konkursi često namještaju, ali da iz nekog razloga većina oštećenih ćuti.

– Ja sam odlučila da se obratim javnosti zbog toga što mene godinama tako šikaniraju. Iza sebe nemam nikoga, niti je iko htio da stane iza mene. Najveći je problem što ljudi iz raznih razloga ne žele da istupe u javnost i kažu svoja iskustva. Ja već sedam godina doživljavam istu stvar na raznim konkursima i stvarno ne mogu više- istakla je ona.

Krajišnikova se požalila da je konkurs izgubila od osobe sa prosjekom 6,95, iako ona sama ima prosjek deset na magisteriju.

Pored toga, iz fotografija koje je priložila na svojoj Facebook stranici je vidljivo da je na intervjuu dobila jedan bod, a da je Bojana Šešlija, koja je dobila posao, na testu dobila jedinicu.

Vezani tekstovi: Mladena Krajišnik: Posao dobio kandidat s najlošijim prosjekom

(NN)