Vijesti 30.10.2017.

Istočni tranzit: Manje gužve sa novom trakom za skretanje

ČITANJE: 1 minuta

Počela je izgradnja desnog skretanja na raskrsnici Bulevara vojvode Petra Bojovića (istočni tranzit) i Bulevara Živojina Mišića, i to iz pravca Rebrovačkog mosta prema Gradskom olimpijskom bazenu, potvrđeno je danas u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

-Odvajanje desnog skretanja od pravolinijskog saobraćaja se pokazalo kao dobro rješenje na nekoliko lokacija. Mi smo planirali da analiziramo situaciju na više raskrsnica u gradu, i gdje je moguće, tamo će biti izgrađena desna skretanja kako bi se ubrzao saobraćaj i smanjile gužve – istakao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On naglašava da je na ovoj raskrsnici već izgrađeno desno skretanje iz suprtonog pravca, odnosno od Incela prema istočnom tranzitu, a sada se radi u drugom smjeru.

-U pitanju je veoma frekventna raskrsnica. U blizini je počela gradnja većeg broja stambeno-poslovnih objekata, a tu se nalazi i nekoliko privrednih subjekata kao i nova i stara Toplana, Incel, Elektrokrajina, zatim tu je i Gradski olimpijski bazen. Nadam se da će ovim dodatno biti ubrzan saobraćaj na raskrsnici, a gužve manje – rekao je Sandić.