Vijesti 20.08.2018.

ISTORIJSKI MOMENAT Hirurgija uskoro u novim prostorijama na Paprikovcu, ljekari rade na edukaciji

ČITANJE: 1 minuta

Ljekari i ostalo osoblje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske željno isčekuju preseljenje hirurgije u nove prostorije na Paprikovcu, koje bi trebalo da se desi u septembru.

– S obzirom na činjenicu da nas očekuje istorijski momenat preseljenja hirurških klinika u novoizgrađeni prostor na Paprikovcu, Poslovodstvo UKC RS na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem u zadnjih godinu i po dana mnogo radi na edukaciji medicinskog kadra, a posebno na usavršavanju stručnjaka iz specifičnih medicinskih oblasti – navode na UKC RS.

Povodom ove velike promjene, ljekari su mnogo radili na svojoj edukaciji, te redovno odlazili na seminare i kongrese kako bi unaprijedili svoje znanje i vještine. Upravo se spremaju na još jedan takav.

– Edukovan i stručan kadar je najveće bogatstvo pored adekvatnog, novog prostora i najskuplje opreme, a Društvo doktora medicine RS je neizostavna karika uz pomoć koje se kadar UKC RS edukuje i usavršava. Poslovodstvo UKC RS je prepoznalo važnost edukacije i odlazaka na seminare i kongrese u organizaciji Društva doktora medicine RS i u cilju još bolje i uspješnije saradnje i uzajamne podrške – navode u ovoj ustanovi.

Dodaju da će tim povodom UKC RS poslati 50 ljekara na najvažniji skup u BiH, Deveti međunarodni medicinski kongres Medicinskog foruma za jugoistočnu Evropu SEEMF.

Učestvovanjem na ovom Kongresu, ovi ljekari će usavršiti svoja znanja i vještine i dobiti sertifikate koji su vrijednovani sa 16 bodova što će im izuzetno olakšati obnavljanje ljekarske licence.

(Srpskainfo)