Politika 25.11.2018.

ISTRAGA UBISTVA DAVIDA DRAGIČEVIĆA Borenović: U Srpskoj ne postoji pravda, a istina je u rukama moćnika

ČITANJE: 1 minuta

Odluka Republičkog tužilaštva da neće sprovoditi istragu protiv pojedinih funkcionera i inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji se dovode u vezu sa propustima u istrazi ubistva Davida Dragičevića pokazuje kako u Republici Srpskoj ne postoji pravda, na snazi nije pravo a istina je u rukama moćnika, istakao je predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović u pisanoj izjavi za javnost.

Kako je navedeno u saopštenju “pored brojnih, javnosti poznatih nedoslednosti, Anketni odbor NSRS je iznio dovoljan broj činjenica koje ukazuju kako su pojedinci iz vrha policijskih struktura počinili ili odgovorni za mnoge prekršaje procedura pa čak pogreške u otkrivanju ubistva Davida Dragičevića”.

– U isto vrijeme Davoru Dragičeviću redovno dolaze kazne, opomene i prekršajni nalozi. Njemu i ljudima oko njega kao i onima koji ga podržavaju nema predaha od izokrenute verzije “pravde” koju nameće ovaj režim, u kojoj je žrtva krivac a počinilac uživa svu pravnu zaštitu sistema. Apelujemo na pravosudne i sve druge ustanove da djeluju u pravcu zadovoljavanja osnovnih principa koji su temelj njihovog postojanja ali i cjelokupnog društva – pravda, istina i pravo, a ne u skladu sa partijskim i ko zna kojim drugim interesima – piše u saopštenju.

(Srpskainfo)