Vijesti 25.04.2019.

ISTRAGA UBISTVA KRUNIĆA Pronađeno oružje i vozilo koje je korišteno prilikom likvidacije

ČITANJE: 1 minuta

Policija je pronašla dvije automatske puške i pripadajuće okvire za municiju za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja ubistava u Glamočanima u opštini Laktaši, izjavila je načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da je oružje pronađeno pretragom terena koju su u ranim jutarnjim časovima započeli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitete MUP Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice.

– U toku istrage policija je otkrila i da je osoba čiji su inicijali B.Đ, za kojim je raspisana potjernica, pobjegla vozilom ‘golf sedam’ bijele boje registarske oznake 003-K-770. Policija moli sve građane da ukoliko primijete navedeno vozilo da pozovu telefonski broj 192 ili da jave najbližoj policijskoj stanici – naglasila je Miljanovićeva.

Policijski službenici MUP Srpske lišili su slobode Emilia Baldu i Gorana Milanović koja se sumnjiče da su izvršila krivično djelo teško ubistvo na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu Gorana Ilića u Glamočanima.

U bjekstvu je Benedi Đukanović i za njim je raspisana potjernica.

U naselju Zalužani kod Banjaluke policija je pronašla vozilo “opel korsa” crvene boje za koju se pretpostavlja da je koristio Ž.K. prilikom ubistva Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, izjavila je načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da je policija na licu mjesta i vrši uviđaj.

Srna saznaje da se pretpostavlja da je vozilo koristio jedan od napadača Željko Kovačević, koji je ubijen u toku likvidacije Slaviše Krunića u Glamočanima.

(Srpskainfo)