Sport 24.04.2016.

Italijan Filip Fortin pobjednik biciklističke trke Beograd-Banjaluka

ČITANJE: 1 minuta
biciklizam
Italijan Filipo Fortin biciklista ekipe GM Europa Ovini, pobjednik je dionice od Teslića do Banjaluke na 10. trci “Beograd – Banjaluka”.

On je 184,7 kilometra od Teslića, preko Tešnja, Jelaha, Doboja, Dervente Prnjavora, Laktaša do grada na Vrbasu prešao za 4:23.11 časa.

Drugo mjesto je zauzeo Ukrajinac Vitalij Buts, clan ekipe Kols, a treći je bio ukrajinac Oleksandr Surutkovič (Synergy baku cycling project). Sva trojica prvoplasiranih imali su isto vrijeme.

“Moram da pohvalim organizatore i trka je bila fantastična. Drago mi je što sam pobjedio. Kiša nam je stvarala probleme, etapa je bila teška i svi smo se smrzli, ali sam na kraju presrećan pobjedom”, rekao je Fortin koji je istakao da je bilo dosta publike.

Do krug prije kraja na čelu su bili Ukrajinac Andrij Bratascuk (Kols-bdc), Slovenac Tadej Logar (Sava Kranj) i Srbin Nebojša Jovanović (OBK Beograd) koji nisu izdržali pritisak.

Ova trka je bodovana za svjetsku rang listu i za normu za Olimpijske igre koje se ove godine održavaju u Rio de Žaneiru.

(Nezavisne novine)