Vijesti 07.01.2016.

Ivan Jurčević heroj Njemačke: Spasio djevojke koje su imigranti pokušali silovati

ČITANJE: 2 minute
ivan jurcevic
Ivan Jurčević koji radi na obezbjeđenju hotela Excelsior u Kelnu dospio je u žižu zanimanja njemačkih medija nakon događaja u novogodišnjoj noći kada se sukobio s migranatima koji su uznemiravali goste hotela.

Naime, kako je rekao portalu T-Online, migranti su došli s pivom i bocama žestokog pića i od gostiju koji su pušili ispred hotela tražili su cigarete, a žene su uznemiravali i tražili da idu s njima.

Prema Jurčeviću, u okolini hotela bilo ih je čak oko hiljadu. Oko 22 sata dvije djevojke dotrčale su Jurčeviću i zatražile pomoć, a za njima su odmah došli i napadači koji su mu zaprijetili. No, 198 centimetara visok i 130 kilograma težak, Jurčević se zahvaljujući svom iskustvu trenera borilačkih vještina znao obraniti od napada.

Tako je jednog napadača Jurčević udario nogom da je odletio nekoliko metara. Ovaj nimalo bezazleni doživljaj Jurčević je prepričao i u videu koji je objavio na svojoj Facebook stranici, gdje se može saznati da je on inače glumac i režiser. Snimka je pregledana više od četiri miliona puta.
Nakon fizičkog obračuna Ivan Jurčević se vratio u hotel, a napadači su mu dovikivali prijetnje smrću.

Njemački ministar pravosuđa Heiko Mas u srijedu je potvrdio da je na Staru godinu u Kelnu zabilježen niz seksualnih napada na žene koji nisu slučajnost već se radi o koordiniranoj akciji u kojoj su, kako se zaključuje, sudjelovali muškarci sjevernoafričkog porijekla.

Nabrojano je čak 90 seksualnih napada u Kelnu, uključujući jedno silovanje. Slično je bilo i u Hamburgu, gdje je prijavljeno 27 seksualnih nasrtaja u jednom danu, te u Štutgartu.

Na udaru oštrih kritika posebno se našla gradonačelnica Kelna koja je ženama sugerisala da prilagode svoje ponašanje.

(N.N./Jutranji.hr)