Sport 18.11.2015.

Ivana Španović ponovo najbolja atletičarka Balkana

ČITANJE: 1 minuta
Ivana-spanovic-1
Srpska atletičarka Ivana Španović drugi put u karijeri izabrana je za najbolju na Balkanu.

Španovićeva, koja je bila najbolje i 2013. godine, ponovo je proglašena za atletičarku broj 1 na svečanosti Atletske asocijacije balkanskih federacija u Tbilisiju.

“Velika mi je čast što sam ponovo dobitnica ovog priznanja, uvijek je zadovoljstvo biti u društvu najboljih. Treniraću još jače i dati sve od sebe da se što duže zadržim u svjetskom vrhu, da nastavim da pomeram sopstvene granice i da uvijek budem u poziciji da se borim za odličja”, izjavila je srpska atletičarka po dobijanju ove prestižne nagrade.

Španovićeva iza sebe ima najuspješniju sezonu u karijeri, pored titule evropske šampionke u dvorani, Ivana se okitila bronzanom medaljom na svjetskom prvenstvu u Pekingu, a u sveukupnom plasmanu Dijamantske lige zauzela je drugo mjesto.

Kada su u pitanju brojke, Ivana je pomjerala granice svog najboljeg rezultata i nacionalnog rekorda nekoliko puta ove godine, tako da je u dvorani zabilježila fantastičnih 6,98m, dok je na otvorenom magičnu granicu od sedam metara preskakala nekoliko puta, uključujući i rekord 7,02 u Cirihu.

(Agencije)